Obavijesti

News

Komentari 120

VIDEO Pala kokainska banda u Zaprešiću, prodavali drogu i u vrtiću, policija objavila snimke

VIDEO Pala kokainska banda u Zaprešiću, prodavali drogu i u vrtiću, policija objavila snimke
8

Policija je uhitila deset muškaraca koje sumnjiče da za proizvodnju i promet drogama. Neki od njih su prepakiravali, skrivali i prodavali kokain u prostorijama vrtića. Među uhićenima je i ravnatelj zaprešićkog vrtića

VIDEO

Policija je dovršila višemjesečnu istragu kojom sumnjiče deset muškaraca starosti 40, 29, 39, 41, 32, 39, 36, 32, 36 i 54 godine za više kaznenih djela proizvodnje i prometa drogama. Prema neslužbenim informacijama među uhićenima je i ravnatelj zaprešićkog vrtića gdje je drogu čuvao, prepakiravao, ali i prodavao.

POGLEDAJTE VIDEO: Pala kokainska banda u Zaprešiću

Pokretanje videa...

pali drogeraši u Zaprešiću 01:03

Kako su priopćili, sumnjaju da je 40-godišnjak od srpnja prošle godine do travnja ove godine nabavljao veće količine kokaina koje je skrivao, vagao i prepakiravao u stanu u Zaprešiću, a onda prodavao drugim preprodavačima droge i konzumentima u Zaprešiću i okolici. 

Jedan od osumnjičenih 39-godišnjaka je kokain preuzimao u njegovom stanu ili u blizini jednog vrtića u Zaprešiću, a zatim bi ju skrivao, vagao i prepakiravao i to u prostorijama samog vrtića. Nakon toga je je kontinuirano prodavao kokain, marihuanu i hašiš u Zaprešiću. 

- Kokain je prodavao krajnjim kupcima temeljem prethodnih telefonskih dogovora u prostorijama predškolske ustanove, u njenoj neposrednoj blizini, ali i na drugim dogovorenim mjestima na području Zaprešića i okolice. Dio novca stečenog takvom neovlaštenom prodajom droge predavao je osumnjičenom 40-godišnjaku, a dio novca zadržao za sebe - stoji u priopćenju policije. 

Kokain je muškarac (39) nabavljao i od 36-godišnjaka. Drogu je preuzimao u njegovoj obiteljskoj kući u Zaprešiću, a onda ju opet skrivao, vagao i prepakiravao u prostorijama predškolske ustanove u kojoj je i zaposlen. Nakon što se telefonski dogovorio s kupcima, prodavao bi ju u prostorijama te ustanove, u njenoj blizini i na drugim lokacijama. 

Kada je policija pretražila predškolsku ustanovu, tamo su našli 34 grama kokaina, 1,05 grama marihuane, 7,59 grama praška nepoznatog kemijskog sastava i digitalnu vagu. 

Pogledajte akciju: Ovako su sakrili 65 milijuna eura kokaina
Pogledajte akciju: Ovako su sakrili 65 milijuna eura kokaina

- Nadalje, za osumnjičenog drugog 36-godišnjaka, kojem je prethodno utvrđena povezanost s 39-godišnjakom iz ustanove za predškolski odgoj,  potvrđena je i sumnja da je sam počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama budući da je od prosinca 2020. do travnja 2021. godine, a radi daljnje neovlaštene prodaje, nabavljao veće količine kokaina koju je skrivao, vagao i prepakiravao u obiteljskoj kući u kojoj prebiva u Zaprešiću. Potom je tako pripremljenu drogu prodavao drugim preprodavačima i krajnjim konzumentima na području Zaprešića i okolice - priopćila je policija. 

U utorak su mu pretražili dom i druge prostore koje koristi. Našli su mobitel, 32 grama marihuane, 0,2 grama kokaina i uređaj za vakuumiranje. Kako su priopćili, policajci su upotrijebili sredstva prisile - tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje, kako ne bi pobjegao. Muškarac se nije žalio na ozljede i tegobe, ali mu je 10 minuta kasnije pozlilo. 

- Nakon što je policijski službenik započeo reanimaciju, dolaskom ekipe Hitne medicinske pomoći pružena mu je  liječnička pomoć te je prevezen u Kliničku bolnicu Sveti Duh, gdje je i zadržan na liječenju. Radi utvrđivanja svih okolnosti tog događaja već je započelo inspiciranje policijskog postupanja kao i izuzimanje relevantne liječničke dokumentacije - priopćili su iz policije. 

Kod Zaprešića uhitili devetoricu zbog droge, jednom je pozlilo i u bolnici je u teškom stanju
Kod Zaprešića uhitili devetoricu zbog droge, jednom je pozlilo i u bolnici je u teškom stanju

- Nadalje, sumnja se da su osumnjičeni 29-godišnjak, 36-godišnjak, 41-godišnjak, 40-godišnjak i 54-godišnjak zajedno počinili kazneno djelo Neovlaštene proizvodnje i promet drogama, budući da je 29-godišnjak od srpnja 2020. do travnja 2021. godine prodavao kokain i nudio na prodaju amfetamin, MDMA, smolu hašiša i marihuanu. Navedenu drogu je, radi daljnje neovlaštene prodaje, nabavljao posredstvom ostalih navedenih osumnjičenika. Tu daljnju preprodaju najčešće je obavljao, osim na području Zaprešića, i na području Zagreba uz potvrđenu sumnju da je prodao najmanje 170 g droge kokain - stoji u priopćenju. 

Za istog 29-godišnjaka sumnja se da je nabavljao veće količine kokaina koje je skrivao, vagao i prepakiravao u stanu u Zaprešiću, a onda prodavao drugim konzumentima i preprodavačima. Pretražili su mu kuću i pronašli marihuanu, kokain, dvije digitalne vage i prašak nepoznatog kemijskog sastava. U automobilu je policija pronašla 522,71 gram kokaina. 

- Daljnjim kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da su 41-godišnjak te prvi i drugi 32-godišnjak zajedno počinili kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i  promet drogama na način da su 41-godišnjak i prvi 32-godišnjak, temeljem zajedničkog dogovora, od studenoga 2020. do travnja 2021. godine na za sada neutvrđen način radi daljnje neovlaštene prodaje, nabavljali veće količine kokaina, heroina, amfetamina i MDMA, a koju drogu su potom skrivali, prepakiravali i vagali u gospodarsko-stambenom objektu u Zaprešiću. Taj objekt im je, svjestan svrhe za koju ga koristiti, ustupio drugi 32-godišnjak kod kojeg je, pretragom prostora u kojem boravi, pronađen i pištolj. Drogu su također skrivali i u Brdovcu, kod pomoćnog drvenog objekta - priopćila je policija. 

Drogu su prodavali u Zaprešiću i Zagrebu. Policija je pretražila njihove stanove i našli 1034,35 g heroina, 20 g kokaina, 10 komada tableta MDMA, tri uređaja za vakuumiranje, tri digitalne vage za precizno mjerenje težine, metalna hidraulična preša s kalupima za utiskivanje te razni pribor za pripremanje i pakiranje droge kao što su gumene rukavice, plastične vrećice, posude i drugo, dok je u Brdovcu u bačvi zakopanoj u zemlji pronađeno 2 500 komada tableta droge MDMA2 000 grama amfetamina i 5 000 grama heroina.

Za 41-godišnjaka sumnjaju da je nabavljao veće količine kokaina, heroina, marihuane i amfetamina. Skrivao ih je, vagao i prepakiravao u stanu u Zaprešiću i prodavao drugim preprodavačima i konzumentima. U stanu mu je policija pronašla 268 g amfetamina, 18 g kokaina, 10,4 g heroina, 7,3 g marihuane, 7,1 g hašiša i 0,5 MDMA. Ujedno, pronađene su i dvije digitalne vage za precizno mjerenje težine s tragovima kokaina. 

- Za osumnjičenog drugog 39-godišnjaka potvrđena je sumnja da je sam počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama budući da je od siječnja do  veljače 2021. godine te od ožujka do travnja 2021. godine radi daljnje neovlaštene prodaje, nabavljao kokain od osumnjičenog 40-godišnjaka te od drugog 36-godišnjaka koju je skrivao, vagao i prepakiravao u stanu u kojem prebiva na adresi u Brdovcu da bi potom obavljao kontinuiranu neovlaštenu prodaju drugim preprodavačima droge i krajnjim konzumentima na području Zaprešića i okolice. Tako je 13. travnja 2021. godine temeljem naloga suda obavljena pretraga te je, u automobilu kojim se koristi, pronađen paket s oko 109 g kokaina, vrećice za vakuumiranje te digitalna vaga za precizno mjerenje težine s tragovima kokaina - stoji u priopćenju policije. 

Kroz cjelokupno kriminalističko istraživanje pronađeno je više od 6 kg heroina, skoro 1 kg kokaina, više od 2 500 komada tableta droge MDMA, preko 2 kg amfetamina, manja količina marihuane i hašiša, pištolj kalibra 9 mm i kompletna oprema za pripremanje i pakiranje droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, devet osumnjičenika je uz kaznenu prijavu za počinjenje više kaznenih djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama opisano u čl. 190. st. 2. KZ-a, predano pritvorskom nadzorniku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela