To je to što me zanima!

Zaražena išla u trgovinu, a onda posjetila i članove svoje obitelji

Policajci Prve policijske postaje Zadar proveli su nad njom kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinila kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti
Vidi originalni članak

Zaražena žena (62) došla je 21. studenog prijepodne u trgovinu Kalima na otoku Ugljanu iako joj je u to vrijeme bila određena mjera izolacije i liječenja kod kuće, s obzirom da joj je dijagnosticirana zarazna bolest Covid-19.

Policajci Prve policijske postaje Zadar proveli su nad njom kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinila kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti.

VIRUS POHARAO MARKOV TRG Prije Plenkovića, pet ministara u Vladi bilo zaraženo koronom

- Također se sumnjiči da je nakon toga posjetila i članove svoje uže obitelji, a čime je dovela u  opasnost da se zarazna bolesti proširi među ljudima. Nakon kriminalističkog istraživanja, protiv 62-godišnjakinje nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava zbog sumnje da je počinila kazneno djelo Širenje i prenošenje zarazne bolesti - rekla je Ivana Grbin, policijska glasnogovornica u Zadru.

ANKETA: COVID KAZNE Biste li prijavili svoje susjede?

Za kazneno djelo iz  članka 180. stavka 1. Kaznenog zakona nije predviđena novčana nego zatvorska kazna i to do dvije godine.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • dusansk 01.12.2020.

    Ne daj se Ines !!!

  • Crni Zoki 01.12.2020.

    Kako će tu sud da radi po zakonu. Uh. Dok kradezeovci, lopine i mafijaši šetaju.

  • 01.12.2020.

    Zanimljivo da se ovakva sankcija ne koristi kod recimo npr. virusa gripe gdje također možemo virus prenijeti zdravstveno rizičnim osobama te im dovesti život u opasnost, imali mi simptome ili ne. Mi smo po ovom stalno suspektni i pod mogućom sankcijom putem ovog Zakona ali se primjenjuje samo u slučaju Covida 19. U zakonu stoji da nam se može suditi ''iz nehaja'' pa nek' se mi mislimo ili ćemo svakodnevno kod liječnika na sistematski ili u ovom slučaju pandemije na testiranje kao nekakvu potvrdu kako nas ne bi ''kačio''.

Komentiraj...
Vidi sve komentare