News

Komentari 30

Zaražena išla u trgovinu, a onda posjetila i članove svoje obitelji

Zaražena išla u trgovinu, a onda posjetila i članove svoje obitelji

Policajci Prve policijske postaje Zadar proveli su nad njom kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinila kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti

Zaražena žena (62) došla je 21. studenog prijepodne u trgovinu Kalima na otoku Ugljanu iako joj je u to vrijeme bila određena mjera izolacije i liječenja kod kuće, s obzirom da joj je dijagnosticirana zarazna bolest Covid-19.

Policajci Prve policijske postaje Zadar proveli su nad njom kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinila kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti.

- Također se sumnjiči da je nakon toga posjetila i članove svoje uže obitelji, a čime je dovela u  opasnost da se zarazna bolesti proširi među ljudima. Nakon kriminalističkog istraživanja, protiv 62-godišnjakinje nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava zbog sumnje da je počinila kazneno djelo Širenje i prenošenje zarazne bolesti - rekla je Ivana Grbin, policijska glasnogovornica u Zadru.

Za kazneno djelo iz  članka 180. stavka 1. Kaznenog zakona nije predviđena novčana nego zatvorska kazna i to do dvije godine.

Najčitaniji članci