To je to što me zanima!

Zaraženi brat blizanac radi u HEP-u: Radnike poslali doma

Danas će se napraviti još jedan test na djevojci zaraženog, iako je prvi test bio negativan. Kako su naveli, ima neke simptome prehlade i bila je sa zaraženim u Milanu
Vidi originalni članak

Drugi zaraženi je brat blizanac prvog zaraženog, a radi u HEP-u i to u HEP Trgovini u Vukovarskoj ulici 37. 

UŽIVO: SVE O EPIDEMIJI Tomislavov dom na Sljemenu postaje karantena za zaražene

U HEP-u doznajemo da su zatvorili restoran tvrtke u Vukovarskoj ulici u Zagrebu, gdje je uprava, te poduzimaju ostale potrebne korake.

Oni koji su bili u neposrednom kontaktu sa zaraženim, kažu, zamoljeu su da ne dolaze na posao, a oni koji su došli prije te obavijesti, poslani su kućama. Pozvani su epidemiolozi u tvrtku. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Danas će se napraviti još jedan test na djevojci zaraženog, iako je prvi test bio negativan.

Kako su naveli, ima neke simptome prehlade.

Više o epidemiji korona virusa možete pročitati OVDJE.

Priopćenje HEP-a:

Možemo potvrditi da je jedna od osoba kod koje je potvrđena zaraza koronavirusom zaposlenik s radnim mjestom na lokaciji sjedišta HEP grupe u Zagrebu. Taj zaposlenik već jučer nije bio na poslu, a danas je 15-ak zaposlenika za koje se pretpostavlja da su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim, obaviješteno da ne dolaze na posao ili su vraćeni s posla.

Na čitavoj lokaciji u Ulici grada Vukovara 37, poduzete su i nadalje se poduzimanju mjere u cilju zaštite sigurnosti i zdravlja zasposlenika HEP-a i službenih posjetitelja, a prema uputama Nacionalnog kriznog stožera. Ovlaštene službe HEP-a osiguravaju uvjete za integritet radnih procesa u HEP-u od važnosti za funcioniranje elektroenergetskog sustava RH te su u kontaktu s Nacionalnim kriznim stožerom u cilju pravodobnog izvješćivanja o razvoju situacije i eventualnog donošenja novih mjera.

 

Po saznanju da je jedna od osoba kod koje je potvrđena zaraza koronavirusom, zaposlenik s radnim mjestom na lokaciji sjedišta HEP grupe u Zagrebu, na navedenu lokaciju su došli nadležni epidemiolozi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, koji su promptno počeli s epidemiološkim izvidom i provjerom svih prostora u kojima se kretao oboljeli.

Sukladno njihovim naputcima, u HEP-u se provode preporučene mjere. Svi djelatnici za koje se utvrdilo da su bili u bliskom socijalnom kontaktu s oboljelim, obaviješteni su da trebaju kod kuće ostati u samoizolaciji. Dane su im upute da prate svoje zdravstveno stanje te da se u slučaju pojave simptoma bolesti telefonski jave svom liječniku i nadležnom epidemiologu.

Otkazani su svi veći radni sastanci koji nisu nužni da odvijanje radnih procesa. Djelatnici se upućuju da primjenjuju pojačane higijenske mjere i druge mjere preporučene od strane epidemiološke službe. Tijekom dana provest će se dezinfekcija svih prostora u sjedištu HEP-a kojima se kretao oboljeli. Ovlaštene službe HEP-a osiguravaju uvjete za integritet radnih procesa u HEP-u od važnosti za funkcioniranje elektroenergetskog sustava RH. Uprava HEP-a upućuje zahvalu Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar na promptnoj reakciji i odličnoj suradnji te Nacionalnom stožeru i Ministarstvu zdravstva na čelu s ministrom Vilijem Berošem, s kojim je u stalnom kontaktu.

 

Idi na 24sata

Komentari 192

  • crni2012 26.02.2020.

    Sad ce nam kroz struju poslat koronu virus .

  • Šišamiša 26.02.2020.

    Super, njih poslali doma, a nama djeca mogu doci u vrtic bez obzira gdje im roditelji radili...

  • nori 🖖 26.02.2020.

    Hoće li sada nestati struje ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare