Obavijesti

News

Komentari 192

Zaraženi brat blizanac radi u HEP-u: Radnike poslali doma

Zaraženi brat blizanac radi u HEP-u: Radnike poslali doma
1

Danas će se napraviti još jedan test na djevojci zaraženog, iako je prvi test bio negativan. Kako su naveli, ima neke simptome prehlade i bila je sa zaraženim u Milanu

VIDEO

Drugi zaraženi je brat blizanac prvog zaraženog, a radi u HEP-u i to u HEP Trgovini u Vukovarskoj ulici 37. 

Tomislavov dom na Sljemenu postaje karantena za zaražene
Tomislavov dom na Sljemenu postaje karantena za zaražene

U HEP-u doznajemo da su zatvorili restoran tvrtke u Vukovarskoj ulici u Zagrebu, gdje je uprava, te poduzimaju ostale potrebne korake.

Oni koji su bili u neposrednom kontaktu sa zaraženim, kažu, zamoljeu su da ne dolaze na posao, a oni koji su došli prije te obavijesti, poslani su kućama. Pozvani su epidemiolozi u tvrtku. 

Pokretanje videa...

04:01

Danas će se napraviti još jedan test na djevojci zaraženog, iako je prvi test bio negativan.

Kako su naveli, ima neke simptome prehlade.

Više o epidemiji korona virusa možete pročitati OVDJE.

Priopćenje HEP-a:

Možemo potvrditi da je jedna od osoba kod koje je potvrđena zaraza koronavirusom zaposlenik s radnim mjestom na lokaciji sjedišta HEP grupe u Zagrebu. Taj zaposlenik već jučer nije bio na poslu, a danas je 15-ak zaposlenika za koje se pretpostavlja da su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim, obaviješteno da ne dolaze na posao ili su vraćeni s posla.

Na čitavoj lokaciji u Ulici grada Vukovara 37, poduzete su i nadalje se poduzimanju mjere u cilju zaštite sigurnosti i zdravlja zasposlenika HEP-a i službenih posjetitelja, a prema uputama Nacionalnog kriznog stožera. Ovlaštene službe HEP-a osiguravaju uvjete za integritet radnih procesa u HEP-u od važnosti za funcioniranje elektroenergetskog sustava RH te su u kontaktu s Nacionalnim kriznim stožerom u cilju pravodobnog izvješćivanja o razvoju situacije i eventualnog donošenja novih mjera.

 

Po saznanju da je jedna od osoba kod koje je potvrđena zaraza koronavirusom, zaposlenik s radnim mjestom na lokaciji sjedišta HEP grupe u Zagrebu, na navedenu lokaciju su došli nadležni epidemiolozi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, koji su promptno počeli s epidemiološkim izvidom i provjerom svih prostora u kojima se kretao oboljeli.

Sukladno njihovim naputcima, u HEP-u se provode preporučene mjere. Svi djelatnici za koje se utvrdilo da su bili u bliskom socijalnom kontaktu s oboljelim, obaviješteni su da trebaju kod kuće ostati u samoizolaciji. Dane su im upute da prate svoje zdravstveno stanje te da se u slučaju pojave simptoma bolesti telefonski jave svom liječniku i nadležnom epidemiologu.

Otkazani su svi veći radni sastanci koji nisu nužni da odvijanje radnih procesa. Djelatnici se upućuju da primjenjuju pojačane higijenske mjere i druge mjere preporučene od strane epidemiološke službe. Tijekom dana provest će se dezinfekcija svih prostora u sjedištu HEP-a kojima se kretao oboljeli. Ovlaštene službe HEP-a osiguravaju uvjete za integritet radnih procesa u HEP-u od važnosti za funkcioniranje elektroenergetskog sustava RH. Uprava HEP-a upućuje zahvalu Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar na promptnoj reakciji i odličnoj suradnji te Nacionalnom stožeru i Ministarstvu zdravstva na čelu s ministrom Vilijem Berošem, s kojim je u stalnom kontaktu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 192
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'
DRAMA OKO IZBORA

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'

Svjetski mediji u ponedjeljak prenose odluku Ustavnog suda o zabrani kandidature Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima, a dio njih predsjednika predstavlja kao „populista” koji je „iznosio proruske stavove”, ali i kao jednog od najpopularnijih političara u zemlji