To je to što me zanima!

Zavadlav na sudu: Među 12 svjedoka otac, brat i tihi heroj koji ga je vidio s Kalašnjikovom

Ante i Stanislav Zavadlav mogli bi rasvijetliti okolnosti koje su dovele do strašnog zločina, no mogu iskoristiti pravo i odbiti svjedočenje. Ovaj tjedan bi trebao iskaz dati i tihi heroj koji je vjerojatno spriječio veći pokolj
Vidi originalni članak

Ukupno bi u iduća dva dana trebalo biti ispitano 12 svjedoka te u petak tim vještaka iz Vrapča koji su obavili kombinirano psihijatrijsko-psihološko vještačenje Filipa Zavadlava (25).

Upravo se naime mladiću optuženom za trostruko teško ubojstvo, za što može dobiti do 50 godina zatvora, nastavlja suđenje pred Županijskim sudom u Splitu, uz pojačane sigurnosne mjere kao i na prethodnim ročištima.

POGLEDAJTE VIDEO: Zavadlav u zatvorskom krugu šeće sam

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Filip Zavadlav dolazi iz zatvora u Gospiću, a splitski sud je pod posebnom pažnjom policije, od samog ulaza do “strateških” lokacija na prilazima zgradi.

IZBJEGAO ZAVADLAVOV POHOD Ključne točke suđenja: Jedan je čovjek slučajno preživio masakr

Tim više jer je danas predviđeno saslušavanje Ante i Stanislava Zavadlava, oca i brata optuženog za “varoški masakr”. Obojica bi mogli rasvijetliti okolnosti koje su, prema optužnici, dovele do strašnog zločina, dakle prijetnje, zlostavljanje i ucjene upućene prema njima, kao i obiteljsku situaciju Zavadlavovih u stanu na Skalicama...

Međutim, Ante i Stanislav mogu iskoristiti svoje pravo kao “privilegirani” svjedoci, najbliža rodbina optuženog, te bez posljedica odbiti bilo kakvo svjedočenje.

Vježbao gađanje iz Kalašnjikova

Pozvana su još trojica svjedoka, među kojima i neki koji nisu ispitani u istrazi. Pozvao ih je Žarko Štrbac, tužitelj u ovom predmetu, jer su im poznate okolnosti kako je Filip Zavadlav vježbao gađanje iz Kalašnjikova danima i tjednima prije zločina.

Svjedok Mario Bašić, kojeg je pak predložio odvjetnik Željko Lubina (zastupa Milenu Torlak, majku žrtve), jer je navodno upravo Bašić trebao biti tog dana na motoru umjesto Torlaka, do srijede ujutro nije primio službeni poziv.

U četvrtak bi, između ostalih, trebala biti ispitana stanodavka kod koje je Filip Zavadlav unajmio garsonijeru, časna sestra koja bi također govorila o mentalnom stanju optuženog neposredno prije zločina, ali i socijalni radnik, tihi heroj ovog slučaja, čovjek koji je vjerojatno spriječio veći broj žrtava.

Prepoznao je, naime, Filipa Zavadlava na snimci gdje šeta kaletama s kalašnjikovom u ruci, nazvao njegovu obitelj da bi de facto dogovorio predaju u kafiću Borsalino...

Optužnicom se tereti za teško ubojstvo Marina Bobana (25), Jurice Torlaka (38) te Marina Ožića Paića (25), da je 11. siječnja ove godine “...prema prethodno donesenoj odluci i planu, a u cilju bezobzirne osvete prema većem broju osoba iz narkomanskog kruga koji su iznuđivali, prijetili i fizički napadali njegovog brata i njega osobno, na protupravan način nabavio AP Kalašnjikov s većom količinom streljiva...”

UPUCAO GA ZAVADLAV Zadnje riječi ubijenog Torlaka: 'Mare, umrit ću, zovi mi majku'

Ubio ih je ispalivši najmanje 36 metaka iz automatskog oružja, u Kamenitoj ulici pak nije našao Jerka Malvasiju koji je trebao biti još jedna žrtva.

Šetajući Velim Varošem pa Skalicama bacio je Kalašnjikov u kontejner, otišao kući te potom prema Borsalinu, gdje je uhićen dva i pol sata kasnije, dok je taj dio grada doslovno bio pod policijskom opsadom.

Idi na 24sata

Komentari 86

  • Maja1985 11.01.2021.

    nasa Policija Velika Toliko dobro obavlja svoj Posal da nazalost ovakvi momci sami preuzimaju stvar u svoke ruke...Tko zna sta je momak sve trpija i sve godinama prozivljava...Nitko ga cuja ni vidija nije ni sam Pametni Centar mu nije pomoga...Nije ljepo oduzeti zivot onome tko nezasluzuje al s ovakvima netriba vec ovakvo...Majka sam i neznam sto ceka Moje sinoveAl tudit cu se kolko god je u mojoj moci da budu Muskarci A NE Dilercine koje unistavaju tisuce drugi naivcina i njihove obitelji.....Nike samo narkoman navucen i u problemu zavija u crno cilu svoju obotrlj u crno...i Nakraju dolazi do ovakvih sranja...Njemu Sretno i Nek mu ke Dragi bog u pomoci...Nemora nikada izaci vanka al nek mu je dusa mirna napokon...

  • duduuusta 01.10.2020.

    Šta dobra klopa u ćuti..? Ovaj dobio skoro petnaest kila tamo.

  • Provokator2322 30.09.2020.

    Da je država radila svoj posao ubijeni bi bili sigurni u zatvori teizležavali desetogodišnje kazne.

Komentiraj...
Vidi sve komentare