To je to što me zanima!

Zavadlava 'zaboravili' poslati na sud. Žalio se na svjedoka: 'Laže, želi zaštititi prijatelja'

Nakon što je sa zakašnjenjem Zavadlav doveden na sud, svjedočio je prijatelj pokojnog Marina Ožića Paića, jedne od žrtava krvavog pohoda Filipa Zavadlava.
Vidi originalni članak

Ni današnje ročište na suđenju Filipu Zavadlavu (28) nije moglo proći bez bizarnosti, a danas je problem ispao s Upravom za zatvorski sustav.

U devet sati ujutro svi su bili prisutni za raspravi, osim optuženika. Kratkim pozivom su utvrdili da se Zavadlav uopće nije uputio iz zatvora u Zadru pa je nekako ipak dogovoreno da ga pravosudna policija transportira do 11 sati... Što se tiče samog merituma stvari, dakle ročišta, predviđeno je bilo ispitivanje dva svjedoka koja je predložio upravo optuženik, a koji su navodno vidjeli da je Zavadlav bio žrtva premlaćivanja. Došao je samo jedan, prijatelj pokojnog Marina Ožića Paića, jedne od žrtava krvavog pohoda Filipa Zavadlava.

Zamolio je za anonimnost, no ionako nije imao nekih posebnih informacija o cijelom slučaju.

Kazao je da Fiću poznaje iz viđenja, sa Skalica gdje je nekad živio, te da mu Marin kao prijatelj od djetinjstva nikad nije spominjao Filipa niti bilo što vezano za njega. Također, na pitanja sutkinje, kazao je da nije vidio sukob, odnosno napad na Zavadlava, ne zna je li Marin Ožić Paić konzumirao drogu, niti je li zbog takvih kaznenih djela procesuiran.

POGLEDAJTE VIDEO Nezadovoljni Zavadlav upadao sutkinji u riječ, ona ga izbacila. Tražio i da ga puste na slobodu

- Upozorite svjedoka da mora govoriti istinu! - pobunio se u tom trenutku optuženi te je nastavio odmah s 'one večeri kad ste me napali...', što je prekinula sutkinja.

Svjedok je ipak ostao pri svome, dakle da nitko nije premlatio Filipa Zavadlava, a na to je optuženi iznio primjedbu.

- Svjedok laže, pokušava zaštititi prijatelja. Kontradiktoran je u svom iskazu. - između ostalog je Filip unio u zapisnik. Inače je svjedok pri izlasku iz sudnice potiho razmijenio nekoliko riječi s optuženikom, činilo se pomalo prijetećim ili barem uvredljivim tonom.

SHOW U SUDNICI VIDEO Filip Zavadlav pokušao otkazati i šestom odvjetniku: 'Samo nemoj ništa govoriti!'

Suđenje (ponovljeno, u prvom je Filip dobio 40 godina zatvora no ta je presuda ukinuta uz naputak da se bolje utvrdi njegov motiv) koje danas nije izazvalo puno zanimanja javnosti (ne tako davno je optuženik dolazio s pancirkom, a ispred zgrade splitskog suda je sve bilo puno policije u civilu, krovovi okolnih zgrada su se kontrolirali zbog opasnosti od snajperista, a ulaz na sud je bio pod strogim mjerama kontrole) se nastavlja saslušavanjem drugog svjedoka koji se danas nije pojavio.

Vrlo brzo potom se mogu očekivati završne riječi tužiteljstva i obrane te potom i objava presude.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Mayraa 14.10.2023.

    Pustite to Djete na Slobodu..sam govor Lica mu pokazuje da nije kriv...pravi ubojica drugacije pokazuje psiholoski stav krivnje ..ako mi normalan narod mozemo to zakljuciti ..znaci da se malome gura u ruke krivnja...neznas tko je gorji ..zakon prije ubojstva ove trojice ili sada kada se ovo djete stavlja na Kriz ...nije mu se lagano boriti protiv jos sada vece korupcije  nego prije ...sustav drzave citamo vas svakim danom....jos za koji dan bacat cete te vase dobivene diplome na ljepotu i moc roditelja

  • zamzung 13.10.2023.

    Kad shvati da nema istine na sudu, tek onda ga čeka ludilo.

  • HerojTito4 13.10.2023.

    svako dobro djelo prođe kažnjeno

Komentiraj...
Vidi sve komentare