To je to što me zanima!

Upala u šaht i teško se ozlijedila - grad Slavonski Brod joj mora platiti 70.000 kuna odštete

Vlasnik objekta kojem pripada sporni šaht je Grad koji treba voditi računa o njegovom održavanju. Presuda je nepravomoćna, a Grad ima rok od 15 dana za žalbu
Vidi originalni članak

Općinski sud u Slavonskom Brodu donio je nepravomoćnu presudu prema kojoj je Grad dužan isplatiti gospođu koja je upala u šaht početkom ove godine i zadobila teške ozljede.

Grad je gospođi Anici dužan 50 tisuća kuna i još 11 tisuća kuna sudskih troškova, a kada se svemu pridodaju kamate iznos se penje i preko 70 tisuća kuna, prenosi portal Danica.

ŽALIO SE NA UVJETE Bivšem zatvoreniku Lepoglave odšteta od 35 tisuća kuna zbog loših uvjeta u zatvoru

Gospođa je u šaht upala u siječnju ove godine oko 19 sati u ulici Ivana Gundulića. Gospođa je po izlazu iz pekarnice upala u šaht dubok 120 centimetara kojem je metalni poklošac bio oštećen.

- Uslijed propadanja poklopca, upala je u šaht i zadobila teške tjelesne ozljede. Radi se o šahtu u kojem je vodomjer poslovnog prostora u kojem je i pekarnica, a šaht pripada objektu koji je u vlasništvu Grada, koji kao vlasnik objekta, kojem pripada predmetni šaht, odgovara za nastalu štetu. Šaht je dužan održavati vlasnik objekta, a poklopac šahta je bio neispravan zbog čega je došlo do nezgode - stoji u presudi Općinskog suda.

POTPORE Osijek će isplatiti pomoć umirovljenicima i nezaposlenim samcima starijima od 55 godina

Prema nalazima medicinskog vještaka, nesretna žena zadobila je nagnječenje lijevog gležnja, lijeve šake te cijele lijeve ruke i ramena kao i lom palca lijeve šake koji nije odmah otkriven.

Na ovu nepravomoćnu presudu Grad ima pravo uložiti žalbu u roku od 15 dana.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • nokia8 14.12.2021.

    Tako i treba. Ima ovde u vukovaru dosta takvih sahti, a niko ih ne zatvara.

  • spirit lamp 14.12.2021.

    Jadna zena, skoro  poginula  zbog  necije  gluposti  I neodrzavanja.

  • racunzaban 14.12.2021.

    Eh a da smomi na vlasti to se neb deslo..... Naš sud bi doneo da je trebala gledat kud oda.... Ovak

Komentiraj...
Vidi sve komentare