News

Komentari 9

Upala u šaht i teško se ozlijedila - grad Slavonski Brod joj mora platiti 70.000 kuna odštete

Upala u šaht i teško se ozlijedila - grad Slavonski Brod joj mora platiti 70.000 kuna odštete

Vlasnik objekta kojem pripada sporni šaht je Grad koji treba voditi računa o njegovom održavanju. Presuda je nepravomoćna, a Grad ima rok od 15 dana za žalbu

Općinski sud u Slavonskom Brodu donio je nepravomoćnu presudu prema kojoj je Grad dužan isplatiti gospođu koja je upala u šaht početkom ove godine i zadobila teške ozljede.

Grad je gospođi Anici dužan 50 tisuća kuna i još 11 tisuća kuna sudskih troškova, a kada se svemu pridodaju kamate iznos se penje i preko 70 tisuća kuna, prenosi portal Danica.

Gospođa je u šaht upala u siječnju ove godine oko 19 sati u ulici Ivana Gundulića. Gospođa je po izlazu iz pekarnice upala u šaht dubok 120 centimetara kojem je metalni poklošac bio oštećen.

- Uslijed propadanja poklopca, upala je u šaht i zadobila teške tjelesne ozljede. Radi se o šahtu u kojem je vodomjer poslovnog prostora u kojem je i pekarnica, a šaht pripada objektu koji je u vlasništvu Grada, koji kao vlasnik objekta, kojem pripada predmetni šaht, odgovara za nastalu štetu. Šaht je dužan održavati vlasnik objekta, a poklopac šahta je bio neispravan zbog čega je došlo do nezgode - stoji u presudi Općinskog suda.

Prema nalazima medicinskog vještaka, nesretna žena zadobila je nagnječenje lijevog gležnja, lijeve šake te cijele lijeve ruke i ramena kao i lom palca lijeve šake koji nije odmah otkriven.

Na ovu nepravomoćnu presudu Grad ima pravo uložiti žalbu u roku od 15 dana.

Najčitaniji članci