To je to što me zanima!

Zoki o nespretnom rukovanju s Plenkijem: Nisam mu htio dati mandat kao diplomu u školi...

'Ja sam se htio rukovati i onda dezinficirati ruke, nisam mu htio mandat dati kao diplomu u osnovnoj školi', rekao je o susretu na samom početku sastanka
Vidi originalni članak

Nakon što je jučer premijeru Andreju Plenkoviću uručio mandat za sastav nove Vlade, predsjednik RH  Zoran Milanović je reagirao na komentare koji su se pojavili nakon sastanka. Optužili su ga da je docirao Plenkoviću, predsjednik je takve komentare okarakterizirao jadnima, prenosi N1.

- Da sam docirao, ispalo bi da sam sugovornika na nešto upozorio, a nisam. Ako sugovorniku ukažete na nešto, ne stjerate ga u stupicu. Mi nismo kultura klekni, lezi - tuku mitraljezi, nego zapadnoeuropska država, to je po meni transparentno ponašanje i ako ja, kao predsjednik države, na to neću ukazati, tko će? - upitao je Milanović.

PRATITE UŽIVO: Plenković se odbio rukovati: 'A ne, ne. Ti kažeš da je karijes, ja kažem da ne smijemo...'

Komentirao je i svoju jučerašnju izjavu da bi Stožer trebao jasnije definirane ovlasti.

. Moja dužnost je da za obranu i nacionalnu sigurnost baš odgovaram, to je vrlo duboka i oštra fraza, ali ovdje imam obvezu upozoriti, kako kaže Ustav pomalo pretenciozno, brinuti. Smatram da Sabor treba obavezno u ovakvoj situaciji dati vremenski ograničenu autorizaciju Vladi da postupa i pozivam sve zastupnike da to i naprave  - rekao je Milanović.

Predsjednik smatra da je demokratski to da Stožer ima veće ovlasti.

- Treba pogledati kako su to napravili Španjolci. Na mjesec dana parlament kaže da vlada ima pravo raditi to, to, to i to i tu ovlast prenijeti na treće tijelo. Ja tako vidim demokraciju - poručio je Milanović.

ZLATKO KOMADINA: 'Čuo sam s Plenkovićem i predložio mu sastanak cijele oporbe, no on je to odbio'

Osvrnuo se i na sastanak s mandatarom Plenkovićem, kao i nespretno rukovanje na samom početku.

- Ja sam nakon jučerašnjeg razgovora s Plenkovićem šutio o sadržaju tog razgovora. Imamo 2 problema, netko priča tu verziju, netko je to spreman objaviti. To se zove novinarstvo? Možda će to biti posao ovog novog ministarstva medija, da govori novinarima što da pišu. To je primitivizam, ne mislim na Plenkovića, ali primitivizam - rekao je o komentarima nakon sastanka s Plenkovićem.

- Ja sam se htio rukovati i onda dezinficirati ruke, nisam mu htio mandat dati kao diplomu u osnovnoj školi - rekao je o susretu na samom početku sastanka.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • 17.07.2020.

    Pitanje je sad što bi se piškilo i kakilo da nije pružio ruku,ovo je više nego odveć dosadno sa lubenicom,djevojkom i ostatkom družine sinjeg galeba?

  • najiram 10 17.07.2020.

    nekak čudno zgledi loš glumac firera...kaj je natekel ili su ga već izkrumpirali...de je ve njegva hanuma kaj mu ne reže tenke šnite kruha...sad je još dobro ali za 5 let na mogel ćez vrota nuter ak tak nastavi...preporućam njegvi hanumi da ga dene na tenke šnite kruha malo soli i dosta vode...inaće neznam kaj bo iz njega ispalo...

  • D.Vader_43 17.07.2020.

    desna opcija u parlamentu ima sa manjinama i vlasti oko 100 ruku,to je blizu 2/3 za impichment,tako da zoki pazi što pričaš ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare