To je to što me zanima!

Oko svega se protestira: Bune se zbog manjka muških uloga

Autorica Greta Gerwig snima novi film. No kako živimo u eri kada se svako malo netko oko nečega zgražava, tako se i oko ovog filma zgrozilo nekoliko ljudi
Vidi originalni članak

'Male žene' jedan je od klasika američke književnosti, roman za djecu američke spisateljice Louise May Alcott. Objavljen poslije američkog građanskog rata, u dva navrata 1868. i 1869., do danas je ekraniziran u nekoliko navrata. Praktički da nije prošlo desetljeće u kojem taj roman nije dobio svoju kino ili televizijsku verziju.

SVE POSTAJE FILM Era video igara: Preko trideset igara čeka svoju filmsku verziju

A tako će biti i uskoro, jer autorica Greta Gerwig snima novi film (premda je jedna verzija snimljena i ove godine). No kako živimo u eri kada se svako malo netko oko nečega zgražava, tako se i oko ovog filma zgrozilo nekoliko ljudi. Posebice su isticali činjenicu da baš i nema muških uloga u filmu.

- 'Male žene nemaju niti to (muške uloge, op.a.). Postoji John, ali on je samo način da se pokrene radnja, samo da ženski likovi dobiju svoj razvoj - izjavio je jedan kritičar.

Valja reći da je sama radnja djela inspirirana životom autorice i smještena u grad Concord u državi Massachusetts za vrijeme američkog građanskog rata. Protagonistice su četiri kćeri protestantskog svećenika, koje se suočavaju s problemima odrastanja dok im otac služi u vojsci Sjevera. Stoga je poprilično jasno zašto nema muških uloga, što nije spriječilo neke da se o filmu izjasne.

MORTAL KOMBAT! Možda najgori borilački film bi uskoro mogao dobiti preradu

Uz to treba spomenuti i da je roman doživio neočekivani uspjeh, pa je tako potakao Alcott da napiše još dva nastavka 'Little Men' i 'Jo's Boys'. Kada se budu snimale te knjige, zasigurno neće biti prigovora.

U nadolazećem filmu glumit će Saoirse Ronan, Meryl Streep, Emma Stone i Florence Pugh uz Timothéeja Chalameta u jedinoj muškoj ulozi.

KVIZ: Koliko si dobro pogledao ulazak u FINALE?

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Dennyy 25.07.2018.

    Njušim feminizam u ovom članku

  • littletomi 13.07.2018.

    Aha, sada vam smeta. A da je bio manjak zena, ovi na Marsu bi znali za to. Ma proculo bi se i do Jupitera.

Komentiraj...
Vidi sve komentare