To je to što me zanima!

On je kreten koji krade: Je li to Morricone rekao o Tarantinu?

Iako je zbog rada s Tarantinom dobio Oscara, Morricone navodno nema dobre uspomene na provedeno vrijeme s Tarantinom, a niti o dodjeli Oscara nije imao lijepe stvari za reći
Vidi originalni članak

Kada je u igri Quentin Tarantino, drama nikada ne staje. Najnovija vezana uz njega je ona s legendarni talijanski skladateljem Enniom Morriconeom, koji je navodno izrekao poprilično neugodne izjave o njemu, da bi na koncu kompozitor u potpunosti porekao kako je išta od izrečenog izjavio.

Prije četiri godine, tijekom 2015., Morricone je skladao zvučnu podlogu za film 'Mrska osmorka' Quentina Tarantina. Bio je to njegov prvi western u 40 godina i čim je soundtrack došao do ušiju recenzenata jasno je bilo da će skladatelj pokupiti mnoge nagrade za to djelo. Tako je i bilo, pa je Morricone za glazbu u tom filmu osvojio i svojeg prvog Oscara.

BOJA PURPURA Opet zajedno: Steven Spielberg i Oprah Winfrey snimaju film

Međutim, premda mu je rad s Tarantinom donio tu priželjkivanu nagradu, Morricone je ustvrdio da nema osobito dobre uspomene na provedeno vrijeme s Tarantinom, a niti o dodjeli Oscara navodno nije imao lijepe stvari za reći.

- Priča bez razmišljanja, sve radi u posljednjem trenutku. Nema pojma. Nazove te iznenada i želi rezultate u samo nekoliko dana. To nije moguće. To me vodilo do ludila - izjavio je veliki kompozitor u intervjuu.

I prije je Tarantino molio Morriconea za suradnju, na filmu 'Nemilosrdni gadovi', no skladatelj ga je odbio radi prekratkog roka.

- On je kreten. Krade od drugih i potom sastavlja to natrag. Nema ničega originalnog u tome. To ga ne čini redateljem. On je ništa u usporedbi s holivudskim velikanima, kao što su John Huston, Alfred Hitchcock ili Billy Wilder. Imali su stila. Tarantino jednostavno podgrijava stari ručak - iskritizirao je Morricone za njemački Playboy.

Glede Oscara, umjetnik se žalio na dugačke i dosadne periode čekanja na ceremoniji te se branio od tvrdnji da je bio ganut prilikom dodjele.

- Gluposti. Prije je da me sve boljelo od tako dugog sjedenja, i na avionu i na ceremoniji. Ako sam izgledao sretno, to je bilo zato što sam znao da ću ubrzo pobjeći od te dosadne ceremonije - iskreno je konstatirao Morricone u intervjuu te je kasnije dodao i da nema namjere vraćati se u SAD gdje postoje samonapuhane pompoznosti i sramote poput Oscara.

KLETVA ZLODUHA Okrutni i osvetljivi duh ubit će sve koji kroče u njegovu kuću

No nakon što se vijest o njegovim izjavama proširila medijima, Morricone je na brzinu objavio demanti u kojem poriče sve izrečeno.

- Rečeno mi je kako je Playboy Njemačka objavio članak u kojem sam izrazio izuzetno negativne komentare o Tarantinu i njegovim filmovima, te Akademiji. Nikad nisam izrazio nikakve negativne stvari o Akademiji, Quentinu ili njegovim filmovima, i sigurno ne mislim da su njegovi filmovi smeća. Dao sam punomoć svojem odvjetniku u Italiji za podizanje tužbi.

Skladatelj je tomu dodao i nekoliko hvalospjeva slavnom redatelju.

- Smatram Tarantina izvrsnim redateljem. Jako mi se svidjela suradnja s njim i odnos kojeg smo razvili tijekom vremena koje smo proveli zajedno. Hrabar je i ima veliku osobnost. Naša suradnja odgovorna je za dobivanje Oscara, što je zasigurno jedno od najvećih priznanja moje karijere, i zauvijek sam zahvalan što sam dobio priliku skladati glazbu za njegov film - ustvrdio je Morricone o Tarantinu, kompletno poričući prije rečeno.

Osim toga, Morricone se osvrnuo i na izjave o dodjeli Oscara.

- U Londonu, tijekom konferencije za novinare s Tarantinom, jasno sam izjavio da smatram Quentinom jednim od najvećih redatelja ovog vremena, a nikada ne bih govorio loše o Akademiji, važnoj instituciji koja mi je dala dva najvažnija priznanja moje karijere - dovršio je izjavu Morricone.

Gdje leži istina teško je reći, no zasigurno ćemo o ovome još čuti. Valja reći kako 'Once upon a Time in Hollywood', naredni Tarantinov film, još nema svojeg skladatelja. A kako stvari stoje, posve je moguće kako Morricone neće biti u toj ulozi.

Meghan je nosila tijaru kraljice Mary, a Diana vlastitu: Evo kako su kroz godine izgledale vjenčanje tijare žena kraljevske obitelji.

Škorpioni su posesivni, a ni Bikovi nisu ništa bolji: Ovo je 6 najljubomornijih znakova zodijaka, jeste li vi jedan od njih?

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 12.11.2018.

    Hahahaha. Prosto nevjerojatno na prvi pogled.Dva tvrdoglava umjetnička originaliteta. Jedan od drugog potpuno različiti, osim šture rogate upornosti.I bogme iskustva. A dobro to krasi umjetnike. ;) Gospodin veliki Mr.Moriccone, Dan Savio,m Leo Nichols i sl. ima za sobom kompetencije i prava koliko voliš. Komponirao je i uredio partiture za više od 500 film. i tv produkcija. Jedan od najutjecajnijih filmskih kompozitora. Macan je radio sa najpriznatijim redateljima kao što su S.Leone, B. de Palma, Barry Levinson, G.Tornatore, pa evo sada i sa Tarantinom..:)Već isuviše navikao na preciznost i ima svoje, te mu je Quentinov način rada neprihvatljiv. No ipak pun nekog svog osvježavajućeg stila, koji pa eto, i nije za svakoga, Tarantino se malo preopušteno ponaša, ali to i nije tajna. Drski trunk shot snimak iziritirao je staru gardu pa se Morricone malo zaletio, zapjenio, no bude on to već sa Quentinom riješio i uz cigaretu proslavio.Hahaha, aaako je to to.. Jer napravio mu je i opala reklamu za film ;)))) hehehe... Lisci su to, tako da im nisam kupila tu nizozemsku foru ..

Komentiraj...
Vidi sve komentare