Show

Komentari 0

Opet zajedno: Steven Spielberg i Oprah Winfrey snimaju film

Opet zajedno: Steven Spielberg i Oprah Winfrey snimaju film

Prethodni uradak Spielberga i Winfrey, Boja purpura', i danas se pamti jer unatoč velikom broju nominacija za nagradu Oscar, njih čak deset, film nije osvojio niti jednu nagradu

Jedan od filmova Stevena Spielberga koji se jako rijetko pojavljuje u top ljestvicama njegovih djela jest posve nepravedno zapostavljen film 'Boja purpura'. Utemeljen na romanu nagrađivane autorice Alice Walker, okrunjenom Pulitzerovom nagradom, 'Boja purpura' pokriva dugi niz godina, od ranih godina dvadesetog stoljeća pa do kraja četrdesetih godina.

U filmu pratimo život Celie (Whoopi Goldberg), crnkinje s američkog Juga koja je umalo prodana kao ropkinja svojem nasilnom suprugu, farmeru Albertu (Danny Glover). Celie svoje najintimnije misli dijeli pismima prema svojoj sestri Nettie (Akousa Busia), no Albert skriva pisma koja joj Nettie vraća, uvjerivši tako Celiu da je Nettie mrtva. Na koncu, Celie pronalazi uzor i heroinu u odlučnoj Sofiji (Oprah Winfrey), supruzi Albertovog sina iz prethodnog braka.

'Boju purpura' pamtimo, osim po izvrsnim glumačkim ostvarenjima, i po činjenici da je to Spielbergov film nominiran za čak deset Oscara, no dobio nije niti jednog. Ipak, premda Spielberg s filmom nije bio uspješan u kategoriji nagrada, financijski je film iznimno dobro uspio. Na proračunu od samo 15 milijuna vratio je u kase čak 142 milijuna. S vremenom je izvornik adaptiran u mjuzikl, koji je 2006. godine jako dobru godinu imao, s jedanaest nominacija za nagradu Tony. 2015. godine dogodio se reboot tog mjuzikla, a sada Spielberg, skupa s Oprah Winfrey i veteranom medijske industrije Quincyjem Jonesom, planira snimanje filma prema rebootanom mjuziklu.

Iako je sve još uvijek u jako ranoj fazi, Cynthia Erivo mogla bi imati glavnu ulogu, dok se o redatelju i scenaristima još uvijek ništa ne zna. Erivo je već upoznata s ulogom, jer je glumila u broadwayskoj verziji.

Ipak, ove vijesti valja uzeti sa zrnom soli, jer Spielberg ima projekte isplanirane unaprijed nekoliko godina. Kako god ispalo, nadajmo se da će produkcija dobro proći. A dok čekamo da se karte poslože, glumicu Erivo ćemo u međuvremenu moći vidjeti u filmu 'Udovice', koji u kina, u distribuciji Blitzfilma, dolazi 22. ovog mjeseca.

VIDI OVO! Madonnina kći više nije mala djevojčica: Lourdes sada izgleda isto kao mama prije plastičnih operacija!Pogledajte Stokin novi spot za pjesmu 'Incident':

Najčitaniji članci