To je to što me zanima!

Oskarovac snima svoj novi film, traži najbolje ćevape u Sarajevu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Dobitnik nagrade Oscara krenuo je snimati novi film "Deset u pola", čija radnja prati dvojicu ćevabdžija u Sarajevu, a nastaje u sklopu projekta Sarajevo grad filma za velike ekrane
Vidi originalni članak

Bosanski redatelj i scenarist Danis Tanović (52) te dobitnik Oscara snima novi film, objavila je bosanskohercegovačka producentska kuća Obala art centar. 'Deset u pola', kako se film zove, pratit će dvojicu prijatelja ćevabdžija te pokušati odgovoriti na pitanje gdje su u Sarajevu najbolji ćevapi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dvojicu junaka utjelovit će glumci Branko Đurić Đuro (59) i Izudin Bajrović (58), koji su obojica već surađivali s Tanovićem u filmu 'Ničija zemlja', koji je redatelju i donio zlatni kipić. Njihovi likovi opisani su kao prijatelji, ali dijametralno suprotni, koji će se sukobiti oko kvalitete ćevapa u njihovim radnjama.

Uz Đurića i Bajrovića glumit će i mladi glumci s Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu te hrvatski glumac Goran Navojec (50).

Iako je pitanje kvalitete ćevapa u Sarajevu bitno, Tanović namjerava iskoristiti tu dilemu kao metaforu za život nakon korona krize i kakav je utjecaj na grad imala pandemija.

- Sve se u Sarajevu može ismijavati i biti tema viceva, osim jedne stvari - rekao je redatelj na temu najboljih ćevapa.

Iz onoga što je za sad objavljeno o filmu, glavni junaci morat će propitivati svoje odluke te kako one utječu na nužnu, a nekad i prisilnu, promjenu. Više se o scenariju, koji Tanović potpisuje zajedno s Nikolom Kuprešaninom, ne zna.

'BORBA ZA ŽIVOT' Sarajevo: Prosvjedi zbog lošeg upravljanja pandemijom, tražile su se ostavke svih ministara

Ovaj film dio je projekta Sarajevo grad filma za velike ekrane, koji potiče jugoistočne europske redatelje čiji su prijašnji filmovi prikazivani i nagrađivani na Sarajevo Film Festivalu. Deset u pola bit će treći po redu film nastao pod istim projektom, nakon 'Koncentriraj se, baba' redatelja Pjera Žalice i 'Dobar dan za posao' Martina Turka.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare