Show

Komentari 0

Oskarovac snima svoj novi film, traži najbolje ćevape u Sarajevu

Oskarovac snima svoj novi film, traži najbolje ćevape u Sarajevu

Dobitnik nagrade Oscara krenuo je snimati novi film "Deset u pola", čija radnja prati dvojicu ćevabdžija u Sarajevu, a nastaje u sklopu projekta Sarajevo grad filma za velike ekrane

Bosanski redatelj i scenarist Danis Tanović (52) te dobitnik Oscara snima novi film, objavila je bosanskohercegovačka producentska kuća Obala art centar. 'Deset u pola', kako se film zove, pratit će dvojicu prijatelja ćevabdžija te pokušati odgovoriti na pitanje gdje su u Sarajevu najbolji ćevapi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dvojicu junaka utjelovit će glumci Branko Đurić Đuro (59) i Izudin Bajrović (58), koji su obojica već surađivali s Tanovićem u filmu 'Ničija zemlja', koji je redatelju i donio zlatni kipić. Njihovi likovi opisani su kao prijatelji, ali dijametralno suprotni, koji će se sukobiti oko kvalitete ćevapa u njihovim radnjama.

Uz Đurića i Bajrovića glumit će i mladi glumci s Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu te hrvatski glumac Goran Navojec (50).

Iako je pitanje kvalitete ćevapa u Sarajevu bitno, Tanović namjerava iskoristiti tu dilemu kao metaforu za život nakon korona krize i kakav je utjecaj na grad imala pandemija.

- Sve se u Sarajevu može ismijavati i biti tema viceva, osim jedne stvari - rekao je redatelj na temu najboljih ćevapa.

Iz onoga što je za sad objavljeno o filmu, glavni junaci morat će propitivati svoje odluke te kako one utječu na nužnu, a nekad i prisilnu, promjenu. Više se o scenariju, koji Tanović potpisuje zajedno s Nikolom Kuprešaninom, ne zna.

Ovaj film dio je projekta Sarajevo grad filma za velike ekrane, koji potiče jugoistočne europske redatelje čiji su prijašnji filmovi prikazivani i nagrađivani na Sarajevo Film Festivalu. Deset u pola bit će treći po redu film nastao pod istim projektom, nakon 'Koncentriraj se, baba' redatelja Pjera Žalice i 'Dobar dan za posao' Martina Turka.

Najčitaniji članci