To je to što me zanima!

Sa Žarkom je živio na selu, ona ga je 'izvukla sa dna': 'Zavapio sam Bogu da mi pošalje anđela'

Tu je našao svoj mir, nije mu nikad bilo zanimljivo buljiti u televizor pa je svoje vrijeme radije ispunjavao svetom misom i čitanjem Biblije
Vidi originalni članak

U srijedu navečer napustio nas je Jasmin Stavros. U 69. godini života izgubio je bitku nakon borbe s rakom kostiju. Opaka bolest zatekla je pjevača unatoč najzdravijem mogućem načinu života.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

VELIKI PRIJATELJI Dražen Zečić o Stavrosu: 'Dobra duša koja nije zapitkivala niti gnjavila, bila mi je velika čast'

Stavros je sa suprugom Žarkom živio na selu nedaleko od Jastrebarskog. Bavio se sportom, kvalitetno se hranio, a svaki slobodan trenutak provodio je u prirodi. Svoju ljubav prema njoj nije krio, kao ni to da ga je upravo ona izvukla s 'dna'.

- Ma nisu to bile ni neke teške droge. To je bila mladenačka ludost, zaboravimo to. Kad sam svirao u grupi More i živio taj naporan život, poželio sam si da nađem nekog s kim ću provest život - ispričao je svojedobno za Slobodnu Dalmaciju.

GORDAN JANDROKOVIĆ Predsjednik Sabora izrazio je sućut obitelji Stavros: Pamtit ćemo ga kao osobu vedrog duha

- Ispred Gospe od Zdravlja san zavapio Bogu da mi pošalje nekog anđela - naveo je dalje, a molitve su mu bile i uslišane jer je ubrzo nakon upoznao ljubav svog života.

- Nakon par godina smo se vjenčali. I bitno je reći da smo živjeli u predbračnoj čistoći. Nismo spavali prije braka. Danas je to, nažalost, rijetkost. Tada sam hodao s djevojkom koja je tako odgajana i živjela je vjeru i do prve bračne noći smo čekali - priznao je tada Jasmin koji sa Žarkom ima sina Krešimira i Milu.

ODLAZAK LEGENDE Ovo su najveći hitovi Jasmina Stavrosa: 'Nezaboravne fešte pamtimo uz njegove pjesme...'

Njegov sin Milo bio je u braku s voditeljicom Anom Miščević, a imaju i sina koji se također zove Milo.

TUŽNA VIJEST Kolege se opraštaju od Jasmina: 'Tebe više ne boli, ali nas sad boli u duši i mislima, adio Staki'

– Unuk je fenomenalan. Rekao mi je prije dvi godine da ćemo snimit jednu pjesmu za Božić. Nikako da mi to snimimo. Nedavno mu ja govorim: 'Milo, hoćemo sad snimit?', a on mi kaže: 'Djede, prošlo je to, sad me to više ne zanima' - prepričao je u intervjuu za Slobodnu tada.

Priznao je kako je svoj mir našao kada se preselio na selo, a kada bi neke stvari izgubio odmah bi se sjetio svetog Ante.

Za života, Jasmin je redovito odlazio na duhovne obnove i hodočašća, a svecu se molio jer je on branitelj potlačenih i uvijek pritekne u pomoć.

ODLAZAK PJEVAČA Jasmina Stavrosa supruga je spasila od poroka: 'Razvratno sam živio, izvukla me iz pakla'

- Njega se često sjetim kad izgubim stvari. Ja sam stalno na putu, od jednog koncerta do drugog i dogodi se da izgubim neku stvar. Zazovem svetog Antu i nevjerojatno, ali sjetim se mjesta gdje bih mogao tražiti i nađem to. Kao da je uvijek tu za mene i uvijek je spreman pomoći, što god da mi se nađe na putu - rekao je tada Jasmin.

Vjeru nije krio od javnosti niti su mu ikada smetali negativni komentari na račun njegove duhovnosti.

- Svi kažu da san pukao i da san previše u vjeri. Volim ići na misu više nego blejat u televiziju. Svako jutro kad se probudim čitam Sveto pismo, molim se svaki dan - govorio je.

- Idem na misu kad god mogu i kad osjećam da mi treba - priznao je legendarni pjevač.

 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • KOŠULJA PLAVA 05.05.2023.

    U današnjem izokrenutom svijetu sve ono što bi trebalo biti normalno ispada nenormalno... Počivao u miru Božjem...

  • Zelja98 05.05.2023.

    R.I.P. Staki. Dobar susjed nam ode. Samo nije baš živio kako se piše. Nažalost istina je dosta daleko. To su samo medijske priče. No da je svakome žao Jasmina i da je bio dobar čovjek, svakako da jest. Bio je član našeg DVD-a, legenda. Zastave nam na pola koplja.

  • TECHNO VIKING 04.05.2023.

    Moliti za mrtve je posljednje i najveće duhovno djelo milosrđa. Pomolimo se za naseg Jasmina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare