To je to što me zanima!

Stigla odluka sa suda: Houra i Bodalec više ne smiju nastupati pod imenom 'Prljavo kazalište'

Odvjetnica Tihomira Fileša napominje kako ova privremena mjera stupa na snagu dostavom rješenja Jasenku Houri i Mladenu Bodalecu i traje do pravomoćnog okončanja spora koji njena stranka tek sad treba pokrenuti
Vidi originalni članak

Do okončanja sudskog spora Jasenko Houra (62) i Mladen Bodalec (63) više ne smiju nastupati pod imenom Prljavo kazalište. Tako je odlučio Trgovački sud u Zagrebu, a kako piše Jutarnji.hr to je potvrdila i Kristina Delfin Kanceljak, odvjetnica bubnjara i jednog od osnivača benda, Tihomira Fileša (60).

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako kaže odvjetnica, bivšem članu benda nije interes zabraniti Jasenku Houri izvođenje pjesama koje je skladao, ali s druge strane, korištenje žiga Prljavo kazalište je pravno pitanje koje se mora tako i sagledati i rješavati.

- Kontinuirano kršenje prava primoralo je Fileša da posegne za sudskom zaštitom - objašnjava Kristina Delfin Kanceljak. 

- Na podneseni prijedlog T. Fileša, koji je sadržavao sve odgovarajuće dokaze koji se odnose na utvrđivanje vjerojatnosti da se zaštićeni žigovi povređuju, odnosno da i ubuduće prijete opasnosti od daljnjih povreda, Trgovački sud u Zagrebu je usvojio zahtjev moje stranke, te je dana 1.srpnja 2022. donio rješenje o određivanju privremene mjere kojom se nalaže Houri i Bodalecu da prestanu s radnjama kojima povrjeđuju registrirane žigove, te da otkažu sve dogovorene aktivnosti kojima bi se vršila povreda, sve pod prijetnjom novčanih kazni za svaku buduću povredu - potvrdila je za Jutarnji list Kristina Delfin Kanceljak.

Također, napominje kako ova privremena mjera stupa na snagu dostavom rješenja Jasenku Houri i Mladenu Bodalecu i traje do pravomoćnog okončanja spora koji njena stranka sada treba pokrenuti jer bivši kolege nisu, kako kaže, pokazali želju da se ovaj spor riješi mirnim putem, van suda. Dodaje i kako su namjerno kršili propise te da je to uočio i sud. 

NA STIHOVE 'HEROJA ULICE' Par koji se zaručio na nastupu 'Prljavaca': 'Houra je uperio prstom, a ja sam kleknuo...'

Podsjećamo, zagrebački bend napustili neki članovi, a među njima i bubnjar i jedan od osnivača Tihomir Fileš. On je, na neki način, godinama bio i menadžer benda, pa je, kako je otkrio u medijima, zaštitio ime i žig "Prljavo kazalište". I sad već bivšem bendu ne dopušta nastupati pod tim imenom. Frontmena i autora većine pjesama Jasenka Houru to ne dira previše. 

- Nastavljamo kao Prljavo kazalište, pa to sam ja. Baš sam se u Splitu, gdje nastupamo, našalio kako bi izgledalo da me pitaju pod kojim imenom ćemo doći, a ja da njih pitam: 'A pod kojim imenom će Hajduk igrati' - komentirao je početkom lipnja Houra, nedugo nakon što je izašla vijest o raspadu benda.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • Čeljo Brtika 07.07.2022.

    Krljavo Pazalište.

  • 07.07.2022.

    furaju se ko hrvati ponašaju se ko rvati

  • cromAn_6 05.07.2022.

    kad starci prolupaju!

Komentiraj...
Vidi sve komentare