Obavijesti

Show

Komentari 49

Stigla odluka sa suda: Houra i Bodalec više ne smiju nastupati pod imenom 'Prljavo kazalište'

Stigla odluka sa suda: Houra i Bodalec više ne smiju nastupati pod imenom 'Prljavo kazalište'
3

Odvjetnica Tihomira Fileša napominje kako ova privremena mjera stupa na snagu dostavom rješenja Jasenku Houri i Mladenu Bodalecu i traje do pravomoćnog okončanja spora koji njena stranka tek sad treba pokrenuti

VIDEO

Do okončanja sudskog spora Jasenko Houra (62) i Mladen Bodalec (63) više ne smiju nastupati pod imenom Prljavo kazalište. Tako je odlučio Trgovački sud u Zagrebu, a kako piše Jutarnji.hr to je potvrdila i Kristina Delfin Kanceljak, odvjetnica bubnjara i jednog od osnivača benda, Tihomira Fileša (60).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Par koji se zaručio na nastupu 'Prljavaca': 'Houra je uperio prstom, a ja sam kleknuo...' 00:51

Kako kaže odvjetnica, bivšem članu benda nije interes zabraniti Jasenku Houri izvođenje pjesama koje je skladao, ali s druge strane, korištenje žiga Prljavo kazalište je pravno pitanje koje se mora tako i sagledati i rješavati.

- Kontinuirano kršenje prava primoralo je Fileša da posegne za sudskom zaštitom - objašnjava Kristina Delfin Kanceljak. 

Split: Konferencija za medije povodom Fusion festivala

- Na podneseni prijedlog T. Fileša, koji je sadržavao sve odgovarajuće dokaze koji se odnose na utvrđivanje vjerojatnosti da se zaštićeni žigovi povređuju, odnosno da i ubuduće prijete opasnosti od daljnjih povreda, Trgovački sud u Zagrebu je usvojio zahtjev moje stranke, te je dana 1.srpnja 2022. donio rješenje o određivanju privremene mjere kojom se nalaže Houri i Bodalecu da prestanu s radnjama kojima povrjeđuju registrirane žigove, te da otkažu sve dogovorene aktivnosti kojima bi se vršila povreda, sve pod prijetnjom novčanih kazni za svaku buduću povredu - potvrdila je za Jutarnji list Kristina Delfin Kanceljak.

Koncert Prljavog kazališta na Stradunu povodom Dana branitelja Dubrovnika

Također, napominje kako ova privremena mjera stupa na snagu dostavom rješenja Jasenku Houri i Mladenu Bodalecu i traje do pravomoćnog okončanja spora koji njena stranka sada treba pokrenuti jer bivši kolege nisu, kako kaže, pokazali želju da se ovaj spor riješi mirnim putem, van suda. Dodaje i kako su namjerno kršili propise te da je to uočio i sud. 

Par koji se zaručio na nastupu 'Prljavaca': 'Houra je uperio prstom, a ja sam kleknuo...'
Par koji se zaručio na nastupu 'Prljavaca': 'Houra je uperio prstom, a ja sam kleknuo...'

Podsjećamo, zagrebački bend napustili neki članovi, a među njima i bubnjar i jedan od osnivača Tihomir Fileš. On je, na neki način, godinama bio i menadžer benda, pa je, kako je otkrio u medijima, zaštitio ime i žig "Prljavo kazalište". I sad već bivšem bendu ne dopušta nastupati pod tim imenom. Frontmena i autora većine pjesama Jasenka Houru to ne dira previše. 

- Nastavljamo kao Prljavo kazalište, pa to sam ja. Baš sam se u Splitu, gdje nastupamo, našalio kako bi izgledalo da me pitaju pod kojim imenom ćemo doći, a ja da njih pitam: 'A pod kojim imenom će Hajduk igrati' - komentirao je početkom lipnja Houra, nedugo nakon što je izašla vijest o raspadu benda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!
PROMO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!

BOK Fest održava se u Bjelovaru se od 26. travnja do 9. svibnja. Uz desetak vrhunskih predstava domaćih i stranih kazališta, Bjelovarčani će tijekom festivala imati priliku uživati i u brojnim popratnim događanjima

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad
Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.