To je to što me zanima!

Uz pjesmu 'My Way' Franka Sinatre ispratili Božidara Alića

Za života na sceni stvarao je ono što je lijepo jer je ljepotu volio, a za dobrotu se borio. Pred nama je vrijeme u kojem ćemo oživljavati njegov duh, rekao je njegov prijatelj
Vidi originalni članak

Hrvatski televizijski, filmski i kazališni glumac Božidar Alić preminuo je u utorak u 66. godini. 

U velikoj dvorani Krematorija na Mirogoju okupilo se nekoliko stotina ljudi kako bi u miru ispratili pokojnika. Među njima bili su i brojne kolege iz svijeta filma, ali i članovi vojske. Ljubo Ćesić Rojs, Hrvoje Hitrec samo su neke od javnih osoba koje su došle na ispraćaj Božidara. 

- Onaj kojeg danas predajemo ne rađa se svakodnevno. Okupili smo se ovdje jer smo znali njegovu veličinu. Tvom putovanju došao je kraj, ali si ostavio trag. Misterij tvog života ulazi u misterij tvoje smrti. Živio je dostojan život. Domovina za koju je živio neće ga predati u zaborav. Za života na sceni stvarao je ono što je lijepo jer je ljepotu volio, a za dobrotu se borio. Pred nama je vrijeme u kojem ćemo oživljavati njegov duh - oprostio se Slobodan Prosperov Novak (68).

Božidar je ispraćen uz Oliverovu pjesmu 'Nocturno' te pjesmu Franka Sinatre 'My way'. 

Sveta misa zadušnica služit će se poslije ispraćaja u crkvi Bezgrešnog Začeća. 

Glumac je rođen u Zagrebu 1954. godine. U rodnom gradu završio je Akademiju dramske umjetnosti, a stručno se usavršavao u Piccolo teatru u Milanu. Godine 1977. debitirao je u drugoj glavnoj muškoj ulozi u 'Akciji stadion', te je glumio u brojnim hrvatskim filmovima i kazališnim predstavama.

UMRO POZNATI GLUMAC Supruga Božidara Alića: 'Muž mi je nažalost sinoć preminuo'

U Teatru ITD odigrao je nekoliko zapaženih uloga, a bavio se i glazbom te je u pratnji  pijanista Branka Bulića Bule imao niz koncerata pjevajući standarde Franka Sinatre i talijanske kancone, surađivao je s Arsenom Dedićem i snimio CD s Matijom Dedićem.

 

Idi na 24sata