Show

Komentari 0

Uz pjesmu 'My Way' Franka Sinatre ispratili Božidara Alića

Uz pjesmu 'My Way' Franka Sinatre ispratili Božidara Alića

Za života na sceni stvarao je ono što je lijepo jer je ljepotu volio, a za dobrotu se borio. Pred nama je vrijeme u kojem ćemo oživljavati njegov duh, rekao je njegov prijatelj

Hrvatski televizijski, filmski i kazališni glumac Božidar Alić preminuo je u utorak u 66. godini. 

U velikoj dvorani Krematorija na Mirogoju okupilo se nekoliko stotina ljudi kako bi u miru ispratili pokojnika. Među njima bili su i brojne kolege iz svijeta filma, ali i članovi vojske. Ljubo Ćesić Rojs, Hrvoje Hitrec samo su neke od javnih osoba koje su došle na ispraćaj Božidara. 

Zagreb: Posljedni ispraćaj Božidara Alića na krematoriju

- Onaj kojeg danas predajemo ne rađa se svakodnevno. Okupili smo se ovdje jer smo znali njegovu veličinu. Tvom putovanju došao je kraj, ali si ostavio trag. Misterij tvog života ulazi u misterij tvoje smrti. Živio je dostojan život. Domovina za koju je živio neće ga predati u zaborav. Za života na sceni stvarao je ono što je lijepo jer je ljepotu volio, a za dobrotu se borio. Pred nama je vrijeme u kojem ćemo oživljavati njegov duh - oprostio se Slobodan Prosperov Novak (68).

Zagreb: Posljedni ispraćaj Božidara Alića na krematoriju

Božidar je ispraćen uz Oliverovu pjesmu 'Nocturno' te pjesmu Franka Sinatre 'My way'. 

Sveta misa zadušnica služit će se poslije ispraćaja u crkvi Bezgrešnog Začeća. 

Glumac je rođen u Zagrebu 1954. godine. U rodnom gradu završio je Akademiju dramske umjetnosti, a stručno se usavršavao u Piccolo teatru u Milanu. Godine 1977. debitirao je u drugoj glavnoj muškoj ulozi u 'Akciji stadion', te je glumio u brojnim hrvatskim filmovima i kazališnim predstavama.

U Teatru ITD odigrao je nekoliko zapaženih uloga, a bavio se i glazbom te je u pratnji  pijanista Branka Bulića Bule imao niz koncerata pjevajući standarde Franka Sinatre i talijanske kancone, surađivao je s Arsenom Dedićem i snimio CD s Matijom Dedićem.