To je to što me zanima!

Arapi spašavaju Barcu? Ponudili joj otplatu 1,5 milijardi € duga!

Barcelona je prethodno odbila multimilijunski dogovor između La Lige i privatne tvrtke CVC koja će 'upumpati' u prva dva ranga španjolskog nogometa 2,3 milijarde eura
Vidi originalni članak

Tvrtka iz Dubaija ponudila je Barceloni 1,5 milijarde eura kako bi se riješila nagomilanih dugova koji su uzrokovali kaos ovog ljeta, piše engleski tabloid Mirror.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zbog teške financijske krize Barcelona nije uspjela produžiti ugovor s ponajboljim nogometašem u povijesti Lionelom Messijem, a kako bi smanjila izdatke poslala je Antoinea Griezmanna u Atletico Madrid na posudbu, dok su u smjeru Premiershipa, otišli su Emerson Royal i Junior Firpo.

No, mukama bi mogao doći kraj ukoliko prihvate ponudu tvrtke iz Dubaija koje se ponudila u potpunosti otplatiti dug katalonskog diva. Uvjeti kredita bi, navodno, trebali biti iznimno povoljni, a Barcelona bi mogla otplatiti dug u dvije godine, iako bi mogli produžiti i na 12 godina.

IMAO TEŠKU OZLJEDU Barca ima novog kralja: Fati zaigrao nakon 323 dana pa majstorijom oduševio sve

Barcelona je prethodno odbila multimilijunski dogovor između La Lige i privatne tvrtke CVC koja će 'upumpati' u prva dva ranga španjolskog nogometa 2,3 milijarde eura. Naime, takozvani 'La Liga Impulso' projekt podržala su 38 od 42 kluba iz Primere i Segunde, odnosno svi klubovi prvog i drugog razreda španjolskog nogometa osim Reala, Barcelone, Athletic Bilbaa i Ovieda.

Klubovi će pozajmicu morati vratiti kroz 40 godina, a zauzvrat će CVC dobivati 11% od prihoda La Lige koje nije povezano s TV pravima i još 10,95% prihoda od TV prava. I tako sljedećih 50 godina. 

IZBORNIK U ROVINJU Dalić: Postavite na klupu Barce hrvatskog trenera i bit će prvaci

- Registracija Messija uključivala je prihvaćanje operacije koja nije prihvatljiva za Barçu. Ne možemo prihvatiti  hipoteku na televizijska prava Barçe na pola stoljeća - izjavio je tada predsjednik Barcelone Joan Laporta.

Hoće li  se Barcelona nastaviti držati svog plana ili će popustiti pod pritiskom petrodolara saznat ćemo kroz uskoro...

Idi na 24sata

Komentari 26

  • DeGogi se vratija 29.09.2021.

    Svaki put kad tankam dizel ulazem u City, PSG i Barcu

  • bukaki.92 28.09.2021.

    hehe nista od uefalone vise

  • MaliCrniOdIvanaSam 28.09.2021.

    Cisto sumnjam da ce ovo proci, izgleda sumnjivo... Bilo bi lijepo da se ovog ljeta mogu dovesti igraci poput Pogbe, Halanda, mozda Insignea, Manea, Grimalda, Gayu i slicne. Barcelona moze taj dug vratiti dosta brzo ako se vrati na stare staze.

Komentiraj...
Vidi sve komentare