Obavijesti

Sport

Komentari 47

Dalić: Postavite na klupu Barce hrvatskog trenera i bit će prvaci

Dalić: Postavite na klupu Barce hrvatskog trenera i bit će prvaci

Ulažemo minimalno, reprezentacija nema kamp, nemamo pravi stadion, sve je to improvizacija. Ako nismo napravili stadion nakon SP-a u Rusiji, vjerujte mi, nećemo nikad, oštar je i ogorčen izbornik

VIDEO

Sunčanih 25 stupnjeva u Rovinju, Zlatko Dalić, odjeven u bijelu košulju, crne hlače i bijele tenisice stigao je na Weekend Media festival. Bilo je gostiju iz cijelog svijeta, no najviše pažnje izazvao je hrvatski izbornik.

Tema je bila “Made in Croatia”, odnosno, Hrvatska kao brand u svijetu. Država od malo manje od četiri milijuna stanovnika, s minimalnim ulaganjem i katastrofalnom infrastrukturom radi sjajne sportske rezultate.

- Sve što napravimo, napravimo na talent i inat. Ulaganja su minimalna, reprezentacija nema kamp, nemamo pravi stadion, sve je to improvizacija. Ako nismo napravili stadion nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, kada je bila neviđena euforija i kada su svima bila puna usta reprezentacije, vjerujte mi, nećemo nikad - kaže Dalić.

Da, euforija nakon Rusije bila je neponovljiva, da se u Zlatko Dalić u tom trenutku kandidirao za predsjednika države, veliki su izgledi da bi danas bio na mjestu Zorana Milanovića.

- Prije Rusije sam prošao nekoliko igrališta i sva djeca imala su dresove Messija i Ronalda. Nakon Svjetskog prvenstva djeca su počela nositi dresove Modrića, Rakitića, Mandžukića... Počeli su se nositi hrvatski dresovi. Bila je jedna delegacija iz Kine, došli su u Hrvatsku vidjeti kako jedna takva država, veličine njihovog sela, može raditi takve rezultate. Ništa im nije bilo jasno. Iskreno, ni nama nije jasno. Evo, neki dan je vlasnik jedne aviokompanije na predstavljanje u Hrvatsku došao u dresu naše reprezentacije, pokazao je koliko cijeni našu državu - rekao je Dalić.

Rovinj: WMF, panel "Tema panela Made in Croatia, po čemu je Hrvatska poznata u svijetu"

 

Pet dana nakon polufinala u Rusiji i pobjede protiv Engleske, Englezi su više “guglali” pojam Hrvatska nego u prethodnih 20 godina. I to je Dalićeva zasluga.

No, kad se spomenu hrvatski treneri, Dalić se namrgodi.

- Premalo važnosti dajemo ljudima koji su prepoznali Mandžukića, Modrića... To su ljudi koji koji rade veliki posao. Uvjeren sam da na klupu Barcelone stavite hrvatskog trenera da bi bio prvak, isto kao da sjedne Španjolac ili Argentinac - rekao je Dalić i nastavio:

- Krivo mi je što naši treneri nisu podrška jedni drugima, ne vrijedimo sami sebi, a tako onda ni drugima. Trebali bismo više na tome poraditi.

Možda je i u pravu, no trenerski posao je takav da oni na “burzi” jedva čekaju da netko dobije otkaz, kako bi mogli uskočiti na njegovo mjesto. Nije to samo hrvatski patent...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani