Obavijesti

Sport

Komentari 26

Barca ima novog kralja: Fati zaigrao nakon 323 dana pa majstorijom oduševio sve

Barca ima novog kralja: Fati zaigrao nakon 323 dana pa majstorijom oduševio sve

Hvala liječnicima i svima koji su ovo prošli sa mnom. Navijači su bili nevjerojatni. Ponosan sam što nosim broj deset nakon Lea. Hvala klubu na prilici, kazao je Ansu Fati koji je zabio u prvoj utakmici nakon oporavka od ozljede

VIDEO

Fantastično je kao na ringišpilu okrenuo protivnika, zaletio se prema golu pa prizemnim udarcem matirao golmana. A proslava je bila puna emocija. Prekrio je rukama lice, pala je i pokoja suza, suigrači su ga podignuli, a navijači skandirali. I sami su znali kroz kakvu je agoniju morao proći.

Nakon 323 dana dugog oporavka, četiri operacije i brojnih terapija, Barcin dijamant Ansu Fati (18) konačno se vratio na travnjak u pobjedi nad Levanteom (3-0). Navijači Barcelone čekali su ga kao ozeblo sunce nakon odlaska Lea Messija jer upravo je on predodređen za njegova nasljednika. Zadužio je njegovu desetku i stavio si nekoliko tona težak pritisak na leđa, no jednim potezom pokazao je o kakvom talentu je riječ.

LaLiga - FC Barcelona v Levante

Protiv Levantea je dobio priliku u posljednjih deset minuta pri rezultatu 2-0, a igrao je kao da je finale Lige prvaka. Bio je željan utakmica, suigrača, velike pozornice i tog cijelog šušura i nogometne atmosfere. Išao je sto posto na svaku loptu bez obzira što je iza njega dugačak oporavak. A onda je u 90. minuti pokazao zašto je jedan od najtalentiranijih nogometaša na svijetu. Fantastično je zabio za konačnih 3-0 u erupciju oduševljenja na Camp Nou. A ne zaboravimo, tek mu je 18 godina i život mu je u tako ranoj dobi zadao šamarčinu od koje se oporavio.

Gol pogledajte OVDJE

Španjolski mediji prozvali su ga momentalno novim Barcinim kraljem, a dobio je čak i titulu igrača utakmice iako je odigrao svega deset minuta. No, bila je to više nagrada mladom nogometašu kao poticaj za dalje i za katarzu koju je morao proći kako bi se opet vratio na travnjak. 

LaLiga - FC Barcelona v Levante

Gol je proslavio u zagrljaju klupskih liječnika i fizioterapeuta koji najbolje znaju kroz što je sve prolazio posljednjih deset mjeseci. Tim potezom zahvalio im se na svemu što su učinili za njega na tom mukotrpnom putu.

- Hvala liječnicima i svima koji su ovo prošli sa mnom. Navijači su bili nevjerojatni. Mi smo Barcelona i moramo nastojati osvojiti sve; La Ligu i Ligu prvaka, sva natjecanja. Za to se moramo boriti i raditi. Ponosan sam što nosim broj deset nakon Lea. Hvala klubu na prilici - kazao je presretni Fati.

LaLiga - FC Barcelona v Levante

Ansu Fati je posljednju utakmicu odigrao protiv 7. studenog u pobjedi nad Betisom (5-2), no tu pobjedu ne pamti po dobrome jer se teško ozlijedio u 31. minuti nakon prekršaja jednog gostujućeg igrača. Stisnuo je zube, odigrao do kraja poluvremena, ali morao je izaći.

A onda nekoliko dana nakon utakmice šok. Mlada zvijezda pretrpjela je rupturu unutarnjeg meniskusa i morala je na operaciju. Prvotne prognoze išle su do četiri mjeseca, no kako je u to vrijeme u Barceloni na svim razinama vladao kaos, to se odrazilo i na liječničku službu. Zbog pogrešnih terapija sve se zakompliciralo, rana nije zarasla pa je morao odraditi još tri operacije. Na kraju se sve odužilo na 10 mjeseci, a Fati je zeleno svjetlo za povratak napokon dobio u kolovozu.

LaLiga - FC Barcelona v Levante

No, klub nije htio riskirati s njim. Nakon tako dugog oporavka nisu ga smjeli baciti u vatru kako se ne bi dogodilo najgore. Tempirali su mu opterećenje, prvo je trenirao individualno pa onda s momčadi, a u nedjelju poslijepodne se konačno nakon 323 dana vratio na travnjak. Dobio je tek posljednjih deset minuta, ali i to je bilo dovoljno da pokaže kakav je majstor i da s razlogom zaslužuje nositi broj deset. 

LaLiga - FC Barcelona v Levante

Za Barcelonu je debitirao 25. kolovoza 2019. godine protiv Betisa kada je imao tek 16 godina, a prvi gol stigao je odmah utakmicu poslije protiv Osasune. Odmah je pokazao kakav je talent, a ubrzo su krenula ogromna očekivanja od njega. Mnogi su ga prozvali Messijevim nasljednikom koji će predvoditi klub u budućnosti i osvajati trofeje baš kao što je radio i Argentinac. Sa svega 17 godina debitirao je za Španjolsku, vladala je velika euforija oko njega u Kataloniji, no prošlog studenog život mu je zadao težak izazov.

Nije ga teška ozljeda pokolebala. Iako je bilo pitanje kada će zaigrati, vratio se još jači i pokazao da Barca ne mora brinuti za budućnost. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti