To je to što me zanima!

Barca je zbog Xavija 'zabila nož u leđa' osvajaču Lige prvaka...

Hansi Flick navodno je bio na korak od preuzimanja Barcelone na ljeto i zbog toga je odbijao ostale ponude, ali na kraju će Xavi ostati na klupi
Vidi originalni članak

Odlazim iz Barcelone, klubu treba promjena, rekao je Xavi prije dva mjeseca nakon teškog poraza od Villarreala (5-3) koji ga je šokirao.

Izgledalo je iscrpljeno i emocionalno prazno. Posao u katalonskom velikanu ga je potrošio, ali htio se s trofejem oprostiti od najdražeg kluba u kojem je ostavio blistavi trag kao igrač. Ipak, Barca je ove sezone prosula sve u dvije utakmice. Prvo je ispala od PSG-a iz četvrtfinala Lige prvaka nakon što je u jednom trenutku imala ukupnih 4-2, a potom i pet dana kasnije Real Madrid slavio je u El Clasicu 3-2 i pet kola prije kraja praktički osigurao naslov prvaka.

To znači kako je ova sezona označena fijaskom. Godina bez trofeja, pogotovo u situaciji kada se klub muči s financijama, je bolan udarac za Barcu i njezinu budućnost. Nitko nije htio da Xavijeva trenerska era u Blaugrani ovako završi pa su ga čelnici i igrači svakodnevno nagovarali da se predomisli i ostane u klubu. Bio je izričit u svojoj odluci da ode, smatrao je da im treba nova energija, ali na koncu se ipak predomislio!

Xavi će ostati na klupi do ljeta iduće godine, odlučio je nakon sastanka sa sportskim direktorom Decom i predsjednikom Joanom Laportom. Čelnici su zadovoljni napretkom kojeg je napravio, posebice s promocijom mladih igrača poput Cubarsija, Yamala i Lopeza koji su postali bitan dio prve momčadi. Izostao je rezultat, ali i oni su svjesni da će za to morati odriješiti kesu i da mladim igračima treba vremena da skupe iskustvo. Svi će sljedeće sezone biti još bolji. 

Ova vijest razveselila je igrače koji uživaju u radu s genijalnim nogometnim umom kao što je Xavi, no isto je tako šokirala jednog stručnjaka koji ga je trebao naslijediti na ljeto. Kako pišu španjolski mediji, bivši trener Bayerna i izbornik Njemačke Hansi Flick trebao je postati trener Barcelone na kraju sezone, bili su na korak do dogovora, ali kako Xavi ostaje, tako je njemu propala gaža. 

Njemačkog trenera je ova vijest pogodila. S Bayernom je osvojio 2020. godine osvojio sve i bio je motiviran da Barcu vrati na vrh. Navodno je odbijao pregovarati s drugim klubovima jer se obećao Barceloni i htio je ispoštovati dogovor, ali na kraju su ga preveslali. Sve zbog Xavija. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • strmi007 25.04.2024.

    Sada u Liverpool!!

  • MaliCrniOdIvanaSam 25.04.2024.

    Daj molim te kakav Hansi Flick, 0 od trenera, Xavi je za njega Guardiola. Drago mi je sto ostaje. Ako Barca dovede Bernarda Silvu, rijesi se Lewandowskog, ostanu Felix i Cancelo, rijese se ozljede, Barca ima top ekipu za buducnost. Spominje se i odlazak Frenkieja i dovodjenje Kimmicha umjesto njega, i to bi bio jako dobar potez.

Komentiraj...
Vidi sve komentare