Obavijesti

Sport

Komentari 17

Barca je zbog Xavija 'zabila nož u leđa' osvajaču Lige prvaka...

Barca je zbog Xavija 'zabila nož u leđa' osvajaču Lige prvaka...

Hansi Flick navodno je bio na korak od preuzimanja Barcelone na ljeto i zbog toga je odbijao ostale ponude, ali na kraju će Xavi ostati na klupi

VIDEO

Odlazim iz Barcelone, klubu treba promjena, rekao je Xavi prije dva mjeseca nakon teškog poraza od Villarreala (5-3) koji ga je šokirao.

Izgledalo je iscrpljeno i emocionalno prazno. Posao u katalonskom velikanu ga je potrošio, ali htio se s trofejem oprostiti od najdražeg kluba u kojem je ostavio blistavi trag kao igrač. Ipak, Barca je ove sezone prosula sve u dvije utakmice. Prvo je ispala od PSG-a iz četvrtfinala Lige prvaka nakon što je u jednom trenutku imala ukupnih 4-2, a potom i pet dana kasnije Real Madrid slavio je u El Clasicu 3-2 i pet kola prije kraja praktički osigurao naslov prvaka.

Champions League - Quarter Final - First Leg - Paris St Germain v FC Barcelona

To znači kako je ova sezona označena fijaskom. Godina bez trofeja, pogotovo u situaciji kada se klub muči s financijama, je bolan udarac za Barcu i njezinu budućnost. Nitko nije htio da Xavijeva trenerska era u Blaugrani ovako završi pa su ga čelnici i igrači svakodnevno nagovarali da se predomisli i ostane u klubu. Bio je izričit u svojoj odluci da ode, smatrao je da im treba nova energija, ali na koncu se ipak predomislio!

Xavi će ostati na klupi do ljeta iduće godine, odlučio je nakon sastanka sa sportskim direktorom Decom i predsjednikom Joanom Laportom. Čelnici su zadovoljni napretkom kojeg je napravio, posebice s promocijom mladih igrača poput Cubarsija, Yamala i Lopeza koji su postali bitan dio prve momčadi. Izostao je rezultat, ali i oni su svjesni da će za to morati odriješiti kesu i da mladim igračima treba vremena da skupe iskustvo. Svi će sljedeće sezone biti još bolji. 

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group E - Germany v Japan

Ova vijest razveselila je igrače koji uživaju u radu s genijalnim nogometnim umom kao što je Xavi, no isto je tako šokirala jednog stručnjaka koji ga je trebao naslijediti na ljeto. Kako pišu španjolski mediji, bivši trener Bayerna i izbornik Njemačke Hansi Flick trebao je postati trener Barcelone na kraju sezone, bili su na korak do dogovora, ali kako Xavi ostaje, tako je njemu propala gaža. 

Njemačkog trenera je ova vijest pogodila. S Bayernom je osvojio 2020. godine osvojio sve i bio je motiviran da Barcu vrati na vrh. Navodno je odbijao pregovarati s drugim klubovima jer se obećao Barceloni i htio je ispoštovati dogovor, ali na kraju su ga preveslali. Sve zbog Xavija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'