To je to što me zanima!

Barišić: U Hrvatskoj se možeš 'švercati', u Rangersu nikako

Tri mjeseca igram bez pauze, svaku utakmicu i nikad nisam imao toliko nastupa. Sretan sam jer nema ozljeda i baš uživam. Ovo su mi najbolji trenuci u životu, priča Borna Barišić
Vidi originalni članak

Borna Barišić (27) suvereno je zavladao lijevim bokom hrvatske reprezentacije, pozicijom koja je godinama izazivala prijepore među navijačima, a nitko je nije prigrlio tako čvrsto kao Borna još od Roberta Jarnija.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U Glasgow Rangersu je ove sezone odigrao već 21 utakmicu, 1784 minute, te ima dva gola i deset asistencija. A sve je počelo ozljedom i napuhanim sukobom s trenerom Stevenom Gerrardom.

- Nije treneru nedostajalo strpljenja sa mnom nego sam jednostavno bio ozlijeđen. Da sam na njegovom mjestu, postupio bih jednako. Ako se vratiš nakon ozljede i ne igraš dobro, nećeš igrati. Jednostavno - ispričao je Barišić za škotski Sun.

Ali sve je to iza njega i sad igra sjajno.

- Najbolje u karijeri? Da, vjerojatno - potvrđuje.

- Tri mjeseca igram bez pauze, svaku utakmicu i nikad nisam imao toliko nastupa. Sretan sam jer nema ozljeda i baš uživam. Ovo su mi najbolji trenuci u životu.

BORNA BARIŠIĆ 'U skupini bih još htio Izrael, a nemam ništa ni protiv - Srbije'

Barišića je Rangers kupio za 2,45 milijuna eura od Osijeka u ljeto 2018. Priznaje da mu je trebalo nešto vremena da se prilagodi na novu ligu, život...

- Dosta sam se žrtvovao i rekao si: 'OK, nisi igrao dobro u svim utakmicama, ali znam da je to je bilo samo zbog ozljeda.' Ako želiš igrati na visokoj razini, trebaš se žrtvovati. Meni to nije problem, stignem se dovoljno odmoriti.

- Mentalni je aspekt također vrlo važan. Kad igraš dvije, tri, čak i četiri utakmice dobro, nije dovoljno, nisi gotov.

Onda je povukao paralelu:

- U Hrvatskoj ponekad možeš igrati dvije-tri utakmice dobro, a onda jednu osrednje. Ovdje u svakoj moraš biti na top razini.

- Ovdje ako igraš 15 utakmica i u 14 si dobar, a u jednoj ne tako dobar, ljudi o tome pričaju. To je velik klub. Tako da je mentalno vrlo važno biti čvrst ako želiš igrati u klubu kao što je Rangers.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Pričam4jezika 07.12.2019.

    Škoti su 15. na UEFAinoj ljestvici.

  • domagoj264 04.12.2019.

    Ovaj Barišić je na prvom trenigu u Dinamu pao u nesvijest😁

  • biberrr 04.12.2019.

    3rd ER EL Rangers-Midtjyilland 4-2,3-1,PO EL Legia-Rangers 0-0,0-1, Grupa EL Rangers-Feynord 1-0,2-2, Young Boys-Rangers 2-1,Porto-Rangers 1-1,0-2 Iz ovoga je vidljivo da je Rangers itekako jak kad ga jedan Porto nije uspio u 2 utakmice pobjediti,a niti Feynord.

Komentiraj...
Vidi sve komentare