Sport

Komentari 18

'U skupini bih još htio Izrael, a nemam ništa ni protiv - Srbije'

'U skupini bih još htio Izrael, a nemam ništa ni protiv - Srbije'

Evo, da i ja malo pomognem našim navijačima, do Glasgowa vam je najbolje i najjeftinije letjeti iz Budimpešte. Zadovoljan sam skupinom, a vjerujem da na Euru možemo jako puno...

Hrvatska je saznala prva dva suparnika s Europskog prvenstva 2020. godine, sljedećeg ljeta 'vatreni' će u Londonu zaigrati protiv Engleske, pa u Glasgowu protiv Češke. I treći dvoboj izabranici Zlatka Dalića odigrat će na Hampden Parku u Glasgowu, a tu će im na drugoj strani stajati Škotska, Srbija, Norveška ili Izrael. Ovisno o završnici playoffa Lige nacija koja nas očekuje u ožujku 2020. godine.

Hrvatski nogometaši ždrijeb su pratili na svim stranama 'starog kontinenta', Borna Barišić tako je suparnike saznao baš u - Glasgowu. Branič tamošnjih Rangersa zadovoljan je činjenicom što će Hrvatska dvije utakmice skupine odigrati u 'njegovom gradu', bez obzira na to što će oba nastupa upisati na Celticovom Hampden Parku.

- Haha, a što reći? Zadovoljan sam. Prije svega, mislim kako smo dobili jako zanimljivu skupinu, suparnike po mjeri i kako se imamo pravo nadati plasmanu u daljnju fazu Europskog prvenstva. Ovo će meni biti prvo veliko natjecanje, oduševljen sam zbog toga, ali i činjenice što će Hrvatska zaigrati u 'mom' Glasgowu - kaže nam Borna Barišić, pa dodaje:

- Vjerujem, ma uvjeren sam, kako ćemo na Hampden Parku imati veliku podršku naših navijača. Pogotovo ako se tu na kraju ne kvalificira Škotska. Naši suparnici? Ma o Engleskoj je uopće nepotrebno trošiti riječi, svi znamo koliko su snažni, ali svi vjerujemo u sebe. Češka je zanimljiva momčad, no drago mi je što smo izbjegli onu 'skupinu smrti' u kojoj se nalaze Francuska, Njemačka i Portugal.

Borna Barišić odmah je dao savjet za sve hrvatske navijače...

- Haha, evo da i ja malo pomognem svima. Iz Zagreba ima puno izravnih letova za London, a one za Glasgow najbolje je pronaći iz Budimpešte. Ima ih i nekoliko dnevno, a mislim kako svaki dan iz Londona prema Glasgowu poleti sedam-osam aviona. Vjerujem da će svi naši navijači doista uživati, London i Glasgow im imaju puno toga za ponuditi, riječ je o dva jako lijepa grada.

A koga bi vi najviše voljeli kao četvrtog suparnika, tu nam se 'nude' Škotska, Srbija, Norveška i Izrael?

- Uh, ne znam ni sam, nekako mi se Izrael ovdje čini kao najbolji izbor. Opet, mi smo Hrvatska, druga reprezentacija sa Svjetskog prvenstva i jasno je da ne smijemo strahovati od suparnika takvog ranga. No, Izrael mi se ipak čini najboljom opcijom. Utakmica sa Srbijom? Pa zašto ne? Vjerujem da smo kvalitetniji od njih, ne plašim se nikoga, pa tako ni Srbije.  

Jeste li gledali potencijalne suparnike u nokaut fazi Europskog prvenstva? Ako Hrvatska bude prva u skupini, onda ide na drugog iz 'skupine smrti' (Francuska, Njemačka, Portugal...), a ako bude druga onda na drugog iz skupine E u kojoj se za sada nalaze Španjolska, Poljska i Švedska...

- Vidio sam i to, ali se nisam previše zamarao sljedećim suparnicima. Idemo mi prvo riješiti skupinu, pa ćemo se onda zamarati drugim protivnicima. Ovo je Europsko prvenstvo, naravno da tu neće biti nikakvih kalkulacija, Hrvatska uvijek i svugdje ide na pobjedu. Ali da, nekako se čini da bi lakšeg suparnika u nokaut fazi imali ako budemo drugi - završio je optimistični Borna Barišić.

Najčitaniji članci