To je to što me zanima!

Prva pobjeda Hrvatske ikad na Euru U21! Nakon teške drame...

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija svladala je Švicarsku 3-2. Fenomenalni Nikola Moro i Luka Ivanušec odigrali su odličnu utakmicu te su povukli Hrvatsku do pobjede
Vidi originalni članak

U susretu drugog kola skupine D Europskog nogometnog U-21 prvenstva reprezentacija Hrvatske svladala je Švicarsku 3-2. 

POGLEDAJTE VIDEO: Bišćan nakon ždrijeba grupne faze Eura

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon tri remija i sedam poraza, mini 'vatreni' upisali su prvu povijesnu pobjedu u 11. nastupu na četvrtom Euru U-21.

Strijelci za Hrvatsku bili su Luka Ivanušec (8'), Nikola Moro (61') i Dario Vizinger (64'), a za Švicarsku Kastriot Imeri (79'), te Sandro Kulenović (89') koji je zabio autogol. 

NAŠI PRVI PROTIVNICI Portugalci uoči Hrvatske: Pa mi smo došli osvojiti Euro U-21!

Hrvatska je došla do pobjede koja ih ostavlja u igri za četvrtfinale u dramatičnoj utakmici u kojoj su Bišćanovi momci vodili s 3-0, a onda vlastitim pogreškama u završnici skoro vratili Švicarsku u igru. 

Momčad Maura Lustrinellija mogla je povesti već u 53. sekundi kada je Zeqiri prošao Šverka i nabacio do Guillemenota, čiji udarac odlazi malo pored stative.

Hrvatska je prvu priliku iskoristila zahvaljujući velikoj pogrešci vratara Racioppi, koji je krivo ispucao. Prihvatio je Ivanušec i odmah opalio iz voleja, a njegov dosta slabi šut s 20-ak metara uhvatio je Racioppija  na krivoj nozi. 

Hrvatska obrana izdržala je sve švicarske napade, pa i alarmantnu situaciju u 48. minuti. Golman kotarski napravio je veliku pogrešku kada je predao loptu potpuno samom Guillemenotu, ali se potom uspio iskupiti obranom. 

U 53. minuti iskupio se i švicarski golman, koji je prvo obranio šut More iz daljine, a potom na odbijancu ispruženom nogom i udarac Ivanušeca sa sedam metara. Švicarci su krenuli u sveopći napad, što su mini 'vatreni' iskoristili i zabili dva gola.  

U 61. minuti Ivanušec je proigrao Bistrovića kojeg ruši Lotomba, a sudac dosuđuje penal kojeg je realizirao kapetan Nikola Moro.

HRVATSKA - PORTUGAL 0-1 Mini 'vatreni' pali na otvaranju Eura: Portugalci su bili bolji...

Samo tri minute kasnije Moro je dodao do Darija Vizingera koji sjajnim udarcem pogađa dalji kut švicarskog gola. 

Izgledalo je da su se Švicarci pomirili s porazom, a u 79. minuti u posve bezopasnoj situaciji Vizinger igra rukom, a minutu prije kraja Kulenović nespretno pogađa mrežu Kotarskog i donosi dramu. U 95. minuti Ndoye je s pet metara uputio udarac u koji ulazi Kotarski i pomaže sačuvati pobjedu. 

Idi na 24sata

Komentari 209

  • kiselikrastavac 28.03.2021.

    Neki dan sam baš komentiro da na ovog Kulenovića nebi ni biciklo naslonio i da je panj, pa je bio jedan momak koji se suprostavio, zanima me gdje je sada i dal ima sad neki komentar na ovo...

  • danijel horvat 28.03.2021.

    All ima zainteresiranih oko nebitne igre !!

  • banica 28.03.2021.

    Kulenović zamjenio strane,a događa se to

Komentiraj...
Vidi sve komentare