Obavijesti

Sport

Komentari 209

Prva pobjeda Hrvatske ikad na Euru U21! Nakon teške drame...

Prva pobjeda Hrvatske ikad na Euru U21! Nakon teške drame...

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija svladala je Švicarsku 3-2. Fenomenalni Nikola Moro i Luka Ivanušec odigrali su odličnu utakmicu te su povukli Hrvatsku do pobjede

U susretu drugog kola skupine D Europskog nogometnog U-21 prvenstva reprezentacija Hrvatske svladala je Švicarsku 3-2. 

POGLEDAJTE VIDEO: Bišćan nakon ždrijeba grupne faze Eura

Pokretanje videa ...

Nakon tri remija i sedam poraza, mini 'vatreni' upisali su prvu povijesnu pobjedu u 11. nastupu na četvrtom Euru U-21.

Strijelci za Hrvatsku bili su Luka Ivanušec (8'), Nikola Moro (61') i Dario Vizinger (64'), a za Švicarsku Kastriot Imeri (79'), te Sandro Kulenović (89') koji je zabio autogol. 

Portugalci uoči Hrvatske: Pa mi smo došli osvojiti Euro U-21!
Portugalci uoči Hrvatske: Pa mi smo došli osvojiti Euro U-21!

Hrvatska je došla do pobjede koja ih ostavlja u igri za četvrtfinale u dramatičnoj utakmici u kojoj su Bišćanovi momci vodili s 3-0, a onda vlastitim pogreškama u završnici skoro vratili Švicarsku u igru. 

Momčad Maura Lustrinellija mogla je povesti već u 53. sekundi kada je Zeqiri prošao Šverka i nabacio do Guillemenota, čiji udarac odlazi malo pored stative.

UEFA Europsko U21 prvenstvo, Hrvatska - Švicarska

Hrvatska je prvu priliku iskoristila zahvaljujući velikoj pogrešci vratara Racioppi, koji je krivo ispucao. Prihvatio je Ivanušec i odmah opalio iz voleja, a njegov dosta slabi šut s 20-ak metara uhvatio je Racioppija  na krivoj nozi. 

Hrvatska obrana izdržala je sve švicarske napade, pa i alarmantnu situaciju u 48. minuti. Golman kotarski napravio je veliku pogrešku kada je predao loptu potpuno samom Guillemenotu, ali se potom uspio iskupiti obranom. 

UEFA Europsko U21 prvenstvo, Hrvatska - Švicarska

U 53. minuti iskupio se i švicarski golman, koji je prvo obranio šut More iz daljine, a potom na odbijancu ispruženom nogom i udarac Ivanušeca sa sedam metara. Švicarci su krenuli u sveopći napad, što su mini 'vatreni' iskoristili i zabili dva gola.  

U 61. minuti Ivanušec je proigrao Bistrovića kojeg ruši Lotomba, a sudac dosuđuje penal kojeg je realizirao kapetan Nikola Moro.

Mini 'vatreni' pali na otvaranju Eura: Portugalci su bili bolji...
Mini 'vatreni' pali na otvaranju Eura: Portugalci su bili bolji...

Samo tri minute kasnije Moro je dodao do Darija Vizingera koji sjajnim udarcem pogađa dalji kut švicarskog gola. 

Izgledalo je da su se Švicarci pomirili s porazom, a u 79. minuti u posve bezopasnoj situaciji Vizinger igra rukom, a minutu prije kraja Kulenović nespretno pogađa mrežu Kotarskog i donosi dramu. U 95. minuti Ndoye je s pet metara uputio udarac u koji ulazi Kotarski i pomaže sačuvati pobjedu.