Obavijesti

Sport

Komentari 139

Mini 'vatreni' pali na otvaranju Eura: Portugalci su bili bolji...

Mini 'vatreni' pali na otvaranju Eura: Portugalci su bili bolji...
18

Portugal je imao brojne prilike, pogodio i stativu, a hrvatske navijače zabrinjavaju ozljede Majera, More i Franjića, koje je Bišćan izvadio iz igre u drugom dijelu

U susretu 1. kola D skupine Europskog nogometnog U-21 prvenstva reprezentacija Hrvatske je u Kopru izgubila od Portugala 1-0 (0-0). 

Jedini gol na utakmici zabio je Fabio Vieira u 68. minuti. 

Bila je ovo ukupno deseta utakmica Hrvatske na završnim U21 turnirima i još čekamo na prvu pobjedu. Mladi "vatreni" imaju tri remija i sedam poraza.   

Koper: Susret Portugala i Hrvatske na Europskom U21 prvenstvu

Protiv Portugala je ubilježen minimalan poraz, a ostaje dojam da su igrači Igora Bišćana morali puno više riskirati u ovoj utakmici. Hrvatska se većinom utakmice branila, a tek nakon primljenoga gola uslijedila je malo ofenzivnija igra, no u drugom dijelu nije stvorila niti jednu izglednu priliku. 

Mladi "vatreni" su dobro započeli dvoboj s neugodnim Portugalcima, bili su ravnopravni do 24. minute, a onda je uslijedila opsada našeg gola. 

Koper: Susret Portugala i Hrvatske na Europskom U21 prvenstvu

U 24. minuti stoperi Erlić i Vušković blokirali su opasne udarce iz blizine Portugala, nakon što je Moro neoprezno izgubio loptu na 20 metara od našeg gola. 

U nastavku akcije Quieroz je ostao sam poslije udarca s kuta i glavom s pet metara pogodio lijevu vratnicu Šemperova gola. U 34. minuti Pote je uputio udarac kojeg Šemper jedva brani, a Gedson pet minuta kasnije pokušava neprecizno iskosa. 

Koper: Susret Portugala i Hrvatske na Europskom U21 prvenstvu

Hrvatska je u prvom dijelu imala samo udarce Majera i More iz daljine, te šansu Kulenovića, koji je pokušao iskosa, no portugalski vratar je to obranio. 

Drugi dio je započeo slično kao i prvo poluvrijeme, pomalo letargično, da bi u prvoj opasnijoj akciji u drugom dijelu Portugalci poveli. Obrana Hrvatske nije očistila loptu ispred svog gola, a dva igrača s klupe su zaslužna za pogodak: Mota je savršeno proigrao Vieiru, a igrač Porta se sjurio iz drugog plana i plasira loptu pored Šempera. Bilo je to minutu nakon što su Lovro Majer i Nikola Moro izašli iz igre zbog ozljeda. Nešto kasnije i Bartol Franjić.

Koper: Susret Portugala i Hrvatske na Europskom U21 prvenstvu

U 79. minuti odličan centaršut Bradarića očistio je Leite, a u 84. minuti Portugalci su napravili skoro identičnu akciju kao i prilikom gola, ali je brani Leite poslao loptu iznad grede. Završni pritisak Hrvatske nije urodio plodom, a niti opasnijom situacijom za poravnanje.  

Ranije je Švicarska u ovoj skupini pobijedila Englesku sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Dan Ndoye u 78. minuti utakmice.

U 2. kolu u nedjelju Hrvatska igra protiv Švicarske, a u drugom susretu se sastaju Portugal i Engleska.

Ostali rezultati:

Skupina C

Rusija - Island 4-1

Francuska - Danska 0-1

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Europsko prvenstvo, prvo kolo 21:00 , Koper, Slovenija
Hrvatska
0 : 1
Portugal
Vieira 69'
Sortiranje događaja
90+6'

Kraj utakmice. Hrvatska U-21 je porazom otvorila Europsko prvenstvo u Sloveniji i Mađarskoj, Portugal je bio bolji, imao je više prilika, a na kraju slavio 1-0 golom Vieire nakon naše pogreške u obrani.

Hrvatska je imala svoje prilike, ali dojma smo da se Bišćan odlučio na defenzivniju postavu i nije se usudio napasti Portugal. Šteta, ovo nam je čak sedmi poraz u povijesti Eura te i dalje ne znamo za pobjedu.

Sljedeći susret na rasporedu je u nedjelju protiv Švicarske.

90+1'

Pritisnuli su naši u završnici, pokušavaju centaršutevima ugroziti Portugalce, ali zasad nismo uspjeli doći do šanse...

82'

Prepustili su nam Portugalci loptu, ali naši djeluju bezidejno u ovim trenucima. Našim protivnicima se nigdje ne žuri, pritisnuli su nas visokim presingom i čekaju da prođe vrijeme.

76'

Iz igre su izašli Franjić i Bistrović, a ušli su Žaper i Špikić. Mogu li oni trgnuti našu reprezentaciju?

69'

I nismo uspjeli izdržati. Šteta. Napravio je Bišćan nekoliko promjena kako bi osvježio momčad, ali ovaj put smo sami krivi. Babec nije uspio očistiti jednu loptu na rubu šesnaesterca, servirao je na prsa Fernandesu koji je gurnuo u prostor usamljenog Vieiru koji je ušao koju minutu ranije. 

Pogodio je prvi kut, a Šemper je bio nemoćan...

Komentari 139