To je to što me zanima!

Biuk i Gvardiol nominirani za najboljeg nogometaša Europe

'Golden Boy' je prestižna nagrada među mladim nogometašima, koju je prvi osvojio Rafael van der Vaart još tamo 2003. godine, a kasnije su je osvajali Rooney, Messi, Mbappé i još mnogi nogometni velikani
Vidi originalni članak

Hrvatski nogometaši Stipe Biuk (Hajduk) i Joško Gvardiol (RB Leipzig) su među 60 nominiranih za titulu 'Golden Boy', nagradu koju talijanski sportski magazin Tuttosport dodjeljuje najboljem mladom nogometašu u Europi. Na proširenom popisu, od 100 imena, bio je i Luka Sučić (RB Salzburg).

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

BILI OSTAJU BEZ DIJAMANTA? Biuk odlazi iz Hajduka? Klub iz Lige petice ponudio šest mil. €

'Golden Boy' je prestižna nagrada među mladim nogometašima, koju je prvi osvojio Rafael van der Vaart još tamo 2003. godine, a kasnije su je osvajali Rooney, Messi, Mbappé i još mnogi velikani 'najljepše sporedne stvari na svijetu'. Pedri (2021.) je posljednji osvajač.

Ruku na srce, Gvardiol ima značajno veće šanse za osvojiti tu nagradu od Biuka (standardni član 'vatrenih', igra u Bundesligi), no ukupno gledajući tek je jedan branič osvojio tu prestižnu nagradu. Bio je to Matthijs de Ligt, tadašnji igrač Ajaxa, a sadašnji Bayerna.

Podsjetimo, prošlog se tjedna Gvardiol našao na popisu 10 nominiranih za titulu najboljeg mladog nogometaša svijeta, takozvani "Koppa Trophy", koju dodjeljuje France Football. Ta je nagrada nešto mlađa (2018. premijerno izdanje), a dodjeljuje se u sklopu ceremonije za Zlatnu loptu (Ballon d'or).

PIŠE BILD Manchester City ponudio 80 milijuna eura za Gvardiola!

Tko je još nominiran za nagradu 'Golden Boy' možete vidjeti OVDJE.
 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • okii 18.08.2022.

    koliko se nudi za Biuka iz lige petice ...

  • pile2244 18.08.2022.

    To onaj Gvardiol sta pije vodu u reprezentaciji dok nam daju gol ili sta daje autogol ove u klubu🤣

  • gziratoboli777 18.08.2022.

    ovo je isto kao da ja usporedim mladena delića,božu sušeca sa znaorom,gabelićem,barišićem,tolićem

Komentiraj...
Vidi sve komentare