To je to što me zanima!

Blockbuster razmjena! Russell Westbrook ponovo uz Hardena

Houston Rocketsi poslali su Chrisa Paula u Oklahomu City Thunder, a zauzvrat dobili MVP-a Russella Westbrooka koji će nakon sedam godina opet zaigrati s Jamesom Hardenom
Vidi originalni članak

Oklahoma City Thunder dogovorio je zamjenu po kojoj će NBA zvijezda Russell Westbrook preseliti u Houston Rocketse, a u suprotnom će smjeru Chris Paul, javio je u četvrtak ESPN o razmjeni koja je u SAD-u odmah prozvana "blockbuster trade".

Westbrook će tako ponovno zaigrati s Jamesom Hardenom, s kojim je dijelio svlačionicu od 2009. do 2012. u Oklahomi, koja ih je izabrala na draftu. Dvojica MVP-a dogurala su i do finala NBA-a uz Kevina Duranta u posljednjoj sezoni.

PRILIKA ZA SPAS KARIJERE Žižić neće biti sam! Bender na korak od prelaska u Cleveland

Osim Paula, Oklahoma će dobiti i dva zaštićena izbora prve runde na draftu (2024. i 2026., oba od prvog do četvrtog mjesta) i dva izbora zamjene (2021. i 2025.).

- Oduševljeni smo što imamo Russella Westbrooka. Gledao sam ga dok je igrao za Oklahomu, toliko je atletski sposoban. U isto vrijeme, ova je franšiza imala najviše pobjeda u uzastopnim godinama, a to ne bismo uspjeli bez Chrisa Paula. On je nevjerojatan i nedostajat će nam - rekao je vlasnik Rocketsa Tilman Fertitta.

NOVA PRAVILA NBA uvodi 'Coach challenge' i provjere bez sudačkog zahtjeva

Paulu ostaju tri godine ugovora vrijednog 124 milijuna dolara, jednu godinu kraćeg od onoga koji je Westbrook imao u Oklahomi (171 milijun dolara). S Russellom u sastavu, Houston se prometnuo u četvrtog favorita za naslov prema kladionicama (koeficijent pao s 11 na 8; iza LA Lakersa - 4,5, LA Clippersa - 5 i Milwaukee Bucksa - 5,50).

- James i Russell htjeli su igrati zajedno, bit će jako zanimljivo i zabavno iduće sezone - zaključio je vlasnik Houstona.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • 12.07.2019.

    westbroo iharden bit ce run gun na kvadrat

  • Sumpy7 12.07.2019.

    Reko sam prije nego sto je pocelo da ce ovo biti najzanimljivije ljeto u NBA-u i nisam pogrjesio. Nesto slicno ce nas cekat i nakon 2 naredne sezone. Gdje ce biti isto tako puno velikih imena kojima ce isteci ugovor.

  • wwww 12.07.2019.

    Da mi je znati hoće li se sada fun-ovi Okc buditi u 3;00 i gledati Rocketse😁.Kada je Paul stigao u Huoston pisao sam da to neće funkcionirati iako je Paul smirio tu divlju igru Hardena i Houstona i zamalo nisu otišli do kraja upravo je puklo između njega i Hardena na total različitom načinu razmišljanju igranja košarke da su tu pale teške riječi i okrivljavanja jednog i drugog,da se ovaj scenario morao dogoditi i GM Houstona Rocketsa je poslije svega lupao glavom i pitao se kako da razmijenimo Paula kojeg veže težak ugovor a čovjeku je 35-ta i pronašao je riješenja a osobno nisam vjerovao da je ovaj trade moguć.Houston sada ima dva mvp i dva igrača koji love rekorde nba ali mislim da i ovo neće funkcionirati jer Harden najbolje funkcionira kao play igrač a ovamo sada ima Wessta koji treba loptu a jedni i drugi vole srljati i gubiti lopte tako da mi je ova kombinacija nezamisliva a zanimljivo da bi jako dobro funkcionirao Harden i Rocketsi da je sada Durant kod njih umjesto Wessta a što se tiče Paula on je za mene daleko inteligeniji igrač i od Hardena i od Wessta i vjerujem da će ga GM Okc Priesti brzo razmijeniti jer Okc gradi novu ekipu i skupljaju pickove..

Komentiraj...
Vidi sve komentare