Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

NBA uvodi 'Coach challenge' i provjere bez sudačkog zahtjeva

Treneri NBA momčadi moći će uputiti jedan izazov na sudačku odluku po utakmici, a oni koji pregledavaju snimke moći će bez sudačkog zahtjeva provjeriti dvije jako bitne situacije

NBA: Finals-Golden State Warriors at Toronto Raptors
Foto: Kyle Terada
1 komentara

NBA utakmice u sljedećoj će se sezoni igrati sa dvije dosta bitne novosti.

Prva je ona koju su hrvatski ljubitelji sporta najčešće viđali u tenisu. Protest tj. izazov odluci koju je donio sudac, tzv. "coach's challenge". U tenisu provjeru traže igrači, u NBA će to moći činiti treneri.

Ako misle da je sudac grubo pogriješio u jako bitnoj odluci Gregg Popovich i kolege moći će jednom po utakmici zatražiti pregled snimke i provjeru sudačke odluke.

NBA: San Antonio Spurs at Denver Nuggets | Autor: Isaiah J. Downing/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: Isaiah J. Downing/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Taj izazov tj. provjera automatski će povlačiti i zvanje time-outa, ali ukoliko se pokaže da je trener bio u pravu taj se time-out neće brojati kao jedan od "potrošenih".

Druga je novost vezana uz uštedu vremena i zadržavanje dinamike utakmice. Dosad je provjera snimke što se tiče gaženje linije kod šuta za tri poena i utvrđivanja je li šut upućen prije isteka vremena bila vezana uz sudački zahtjev, a sada će se to moći obaviti bez prethodnog zahtjeva arbitara.

Time bi se sucima istina "servirala" čim bi prišli "zapisničkom stolu", a ne čekalo da oni sami (vrlo često: nakon podužih međusobnih razgovara ili razjašnjavanja s igračima) to sami zatraže.

NBA: Playoffs-Houston Rockets at Utah Jazz | Autor: Russell Isabella/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: Russell Isabella/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Adam Silver, komesar cijele lige, najavio je i kako je vrijeme za promjenu pravila koje brani da van termina prijelaznog roka igrači i klubovi pregovaraju o transferima jer... Toga se ionako ne drže ni klubovi, ni igrači, a zapravo je nemoguće utvrditi jesu li prekršili pravilo.

NBA: Playoffs-Golden State Warriors at Houston Rockets | Autor: Troy Taormina/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: Troy Taormina/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Naši partneri pišu
Message