Obavijesti

Sport

Komentari 1

NBA uvodi 'Coach challenge' i provjere bez sudačkog zahtjeva

NBA uvodi 'Coach challenge' i provjere bez sudačkog zahtjeva
4

Treneri NBA momčadi moći će uputiti jedan izazov na sudačku odluku po utakmici, a oni koji pregledavaju snimke moći će bez sudačkog zahtjeva provjeriti dvije jako bitne situacije

VIDEO

NBA utakmice u sljedećoj će se sezoni igrati sa dvije dosta bitne novosti.

Prva je ona koju su hrvatski ljubitelji sporta najčešće viđali u tenisu. Protest tj. izazov odluci koju je donio sudac, tzv. "coach's challenge". U tenisu provjeru traže igrači, u NBA će to moći činiti treneri.

Ako misle da je sudac grubo pogriješio u jako bitnoj odluci Gregg Popovich i kolege moći će jednom po utakmici zatražiti pregled snimke i provjeru sudačke odluke.

NBA: San Antonio Spurs at Denver Nuggets

Taj izazov tj. provjera automatski će povlačiti i zvanje time-outa, ali ukoliko se pokaže da je trener bio u pravu taj se time-out neće brojati kao jedan od "potrošenih".

Druga je novost vezana uz uštedu vremena i zadržavanje dinamike utakmice. Dosad je provjera snimke što se tiče gaženje linije kod šuta za tri poena i utvrđivanja je li šut upućen prije isteka vremena bila vezana uz sudački zahtjev, a sada će se to moći obaviti bez prethodnog zahtjeva arbitara.

Time bi se sucima istina "servirala" čim bi prišli "zapisničkom stolu", a ne čekalo da oni sami (vrlo često: nakon podužih međusobnih razgovara ili razjašnjavanja s igračima) to sami zatraže.

NBA: Playoffs-Houston Rockets at Utah Jazz

Adam Silver, komesar cijele lige, najavio je i kako je vrijeme za promjenu pravila koje brani da van termina prijelaznog roka igrači i klubovi pregovaraju o transferima jer... Toga se ionako ne drže ni klubovi, ni igrači, a zapravo je nemoguće utvrditi jesu li prekršili pravilo.

NBA: Playoffs-Golden State Warriors at Houston Rockets
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...