Obavijesti

Sport

Komentari 6

Žižić neće biti sam! Bender na korak od prelaska u Cleveland

Žižić neće biti sam! Bender na korak od prelaska u Cleveland
1

Bender je u Phoenixu proveo tri sezone, no nije u potpunosti opravdao očekivanja kao 4. pick Drafta 2016. godine. U protekle tri godine prosječno je postiao 5,3 koša po utakmici, 3,8 skokova i 1,2 asistencije.

VIDEO

Hrvatski košarkaš Dragan Bender odradio je i posljednju godinu ugovora u Phoenix Sunsima i od ovog ljeta je slobodan igrač i u potrazi za novim klubom. Sunsi su mu odbili produžiti ugovor i prije početka prošle sezone te je bilo jasno da će Hrvat morati tražiti novu destinaciju, a to će, kako pišu Amerikanci, biti Cleveland.

On je u Phoenixu proveo tri sezone, no nije u potpunosti opravdao očekivanja kao 4. pick Drafta 2016. godine. U protekle tri godine prosječno je postizao 5,3 koša po utakmici, 3,8 skokova i 1,2 asistencije. Najbolje razdoblje imao je u sezoni 2017/2018 kada je i odigrao čak 82 utakmice tijekom kojih je postizao 6,5 koševa uz 4,4 skoka i 1,5 asistenciju.

Veterani poput Ryana Andersona i Trevora Arize bili su ispred njega i Dragan je pao u treći plan. Cavaliersi su mu prilika za oživjeti karijeru, a tamo će ga dočekati kolega iz reprezentacije Ante Žižić. Ne živi ni bivši igrač Cibone bajne dane u NBA ligi, no naporno je radio ovo ljeto i očekuje se veliki napredak, a to se očekuje od njega da i pokaže u svojoj trećoj sezoni.

Najveća zvijezda Cavaliersa je sigurno Kevin Love,  a upravo bi on trebao biti našem Draganu konkurencija na poziciji krilnog centra.  No on je pred odlaskom iz kluba, a nije se još ni oporavio od ozljede koljena zbog čega je propustio cijelu prošlu sezonu.

Za poziciju u prvoj momčadi će se boriti još s Johnom Hensonom koji je prošle sezone prosječno zabijao osam koševa u 28 utakmica koliko ih je odigrao za Buckse. Tu je i NBA prvak iz 2016. godine Channing Frye koji je prosječno zabijao prošle sezone 3,6 koševa po utakmici.

Prema tome, potpis za Cleveland bi bila jako dobra stvar za njega jer bi sigurno dobio više minuta nego u Sunsima obzirom na konkurenciju. Ako Kevin Love ostane to će značiti nešto manju minutažu, no svejedno bi trebao biti druga opcija. To će mu biti i mogućnost da oživi karijeru nakon nešto lošijih izdanja prošle godine.

Cleveland je momčad koja je u tri godine prešla od zvijezda do dna, i polako se okreću mladim i talentiranim igračima, a to Bender i je. Tako bi Dragan trebao napustiti Darija Šarića u Phoenixu i pridružiti se drugome Hrvatu, Andriji Žižiću u Cavsima.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka