To je to što me zanima!

Hajduk bez dvojice na mjesec dana, a obrana bez zamjene: Na koga Leko uopće može računati?

Čelnici kluba se ne oglašavaju, dosta igrača prisilno izostaje zbog ozljeda, a Ivan Leko jedva ima igrača za početnu postavu. Koga biste vi poslali na teren u subotu protiv Varaždina?
Vidi originalni članak

Da nesreća nikad ne dolazi sama potvrđuju vijesti s Poljuda. Nakon poraza od Rijeke, iz Hajduka su i službeno objavili kako je detaljan liječnički pregled potvrdio sumnje o težini ozljede Emira Sahitija, riječ je o ozljedi ligamenta gležnja, a rehabilitacija će potrajati najmanje tri tjedna, nakon čega bi Emir mogao početi lagano trenirati. O prognozi povratka na teren za sada nema informacija. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

KAKO DALJE? Dvije godine i sedam trenera kasnije, Lukšin i Nikin Hajduk je na početku, čini se i bez plana...

Još nema potvrde iz kluba, no ozbiljnije je ozlijeđen i Toni Borevković, koji zbog problema s koljenom također duže neće moći trenirati. Prevedeno, i onako desetkovana momčad bit će sigurno bez njih dvojice u oba derbija, kako onom prvenstvenom protiv Dinama u Maksimiru, tako i na ogledu četvrtfinala Kupa protiv Osijeka u Gradskom vrtu.

Na dodjeli priznanja za najboljeg sportaša Splita danas se nije pojavio Marko Livaja, iz kluba su to opravdali njegovom bolešću, odnosno virozom, no računa se da bi Livaja ipak trebao prizdraviti do subote, kao i Prpić i Kalik, te s kapetanskom vrpcom oko ruke predvoditi momčad u utakmici iskupljenja u Varaždinu.

TRENER HAJDUKA UTUČEN Leko: Ovo izgleda kao momčad bez trenera, duše i karaktera. Loši smo, ništa. Gore ne može...

Ivan Leko i do sada se mučio sa sastavljanjem momčadi, a prava ga muka tek čeka. Klub su u pauzi napustili Stipe Biuk, David Čolina, Jani Atanasov, Josip Vuković, Kristian Dimitrov, Samuel Eduok... od ranije su van stroja Lovre Kalinić i Josip Elez, a sada i Borevković i Sahiti, pa je pitanje kako će trener Hajduka sastaviti momčad za gostovanje u Varaždinu, a i nakon toga, jer protiv Rijeke nije imao dovoljno igrača niti za popuniti zapisnik!?

NAGRADE SPORTAŠIMA ZA 2022. Jakobušić: Deset godina nismo bili najuspješniji u Splitu. Kako igramo, nećemo ni dogodine...

Od igrača koji su nastupili u Jadranskom derbiju Leko može računati na golmana Sentića, na oba desna bočna Lovrencsicsa i Mikanovića, na Melnjaka na lijevom boku te Simića, Awaziema i Prpića kao stopera. I to je sve, bez ijedne rezerve... U veznom redu situacija je tek nešto bolja, za tri mjesta konkuriraju standardni Krovinović, potom Grgić i Kalik, kao i Fossati, Pukštas i Benrahou. Za preostala dva mjesta u napadu u konkurenciji su Livaja, Kalinić i Mlakar. Ukupno je to 16 igrača, naravno, ako se ne dogodi kakva nova bolest ili ozljeda, ili ako netko ne zaradi treći žuti karton, a za sada su s dva akumulirana u opasnosti Marko Livaja, Lukas Grgić, Dino Mikanović, Jan Mlakar i Stefan Simić.

Do kraja prijelaznog roka još je osam dana, neslužbeni izvori bliski klubu govore o još dva nova igrača, no bijeli dim nikako da se ukaže iznad Poljuda. Lekinu momčad u narednih mjesec dana očekuje gostovanje u Varaždinu, potom im na Poljud stiže Gorica, a onda slijede dva gostujuća derbija: prvenstveni u Maksimiru i Kup u Osijeku. U prva tri kola pokazalo se da ovako desetkovana momčad ne može odgovoriti zahtjevima koje pred nju postavlja trener i čelnici kluba te da im pod hitno treba "svježa krv". Na potezu su predsjednik Lukša Jakobušić i sportski direktor Mindaugas Nikoličius...

Idi na 24sata

Komentari 97

  • svi u ku.... 08.02.2023.

    Mogu računati na suce i sigurne kazne od HNS-a zbog torcide !

  • 07.02.2023.

    Uz malo sriće možda i uspijemo bit četvrti ovu sezonu kako je krenilo.

  • juko555 07.02.2023.

    jako volim hajduka i sram me kakvi ljudi vode taj klub zadnjih desetljeca.toliko su mi zgadili sve da par godina nisam isao na poljud a mislim i da narednih par necu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare