Obavijesti

Sport

Komentari 97

Hajduk bez dvojice na mjesec dana, a obrana bez zamjene: Na koga Leko uopće može računati?

Hajduk bez dvojice na  mjesec dana, a obrana bez zamjene: Na koga Leko uopće može računati?
4

Čelnici kluba se ne oglašavaju, dosta igrača prisilno izostaje zbog ozljeda, a Ivan Leko jedva ima igrača za početnu postavu. Koga biste vi poslali na teren u subotu protiv Varaždina?

VIDEO

Da nesreća nikad ne dolazi sama potvrđuju vijesti s Poljuda. Nakon poraza od Rijeke, iz Hajduka su i službeno objavili kako je detaljan liječnički pregled potvrdio sumnje o težini ozljede Emira Sahitija, riječ je o ozljedi ligamenta gležnja, a rehabilitacija će potrajati najmanje tri tjedna, nakon čega bi Emir mogao početi lagano trenirati. O prognozi povratka na teren za sada nema informacija. 

Pokretanje videa...

Predstavljanje Ivana Leke u Hajduku 02:55
Dvije godine i sedam trenera kasnije, Lukšin i Nikin Hajduk je na početku, čini se i bez plana...
Dvije godine i sedam trenera kasnije, Lukšin i Nikin Hajduk je na početku, čini se  i bez plana...

Još nema potvrde iz kluba, no ozbiljnije je ozlijeđen i Toni Borevković, koji zbog problema s koljenom također duže neće moći trenirati. Prevedeno, i onako desetkovana momčad bit će sigurno bez njih dvojice u oba derbija, kako onom prvenstvenom protiv Dinama u Maksimiru, tako i na ogledu četvrtfinala Kupa protiv Osijeka u Gradskom vrtu.

Na dodjeli priznanja za najboljeg sportaša Splita danas se nije pojavio Marko Livaja, iz kluba su to opravdali njegovom bolešću, odnosno virozom, no računa se da bi Livaja ipak trebao prizdraviti do subote, kao i Prpić i Kalik, te s kapetanskom vrpcom oko ruke predvoditi momčad u utakmici iskupljenja u Varaždinu.

Osijek: U 7. kolu Prve HNL sastali se Osijek i Dinamo
Leko: Ovo izgleda kao momčad bez trenera, duše i karaktera. Loši smo, ništa. Gore ne može...
Leko: Ovo izgleda kao momčad bez trenera, duše i karaktera. Loši smo, ništa. Gore ne može...

Ivan Leko i do sada se mučio sa sastavljanjem momčadi, a prava ga muka tek čeka. Klub su u pauzi napustili Stipe Biuk, David Čolina, Jani Atanasov, Josip Vuković, Kristian Dimitrov, Samuel Eduok... od ranije su van stroja Lovre Kalinić i Josip Elez, a sada i Borevković i Sahiti, pa je pitanje kako će trener Hajduka sastaviti momčad za gostovanje u Varaždinu, a i nakon toga, jer protiv Rijeke nije imao dovoljno igrača niti za popuniti zapisnik!?

Jakobušić: Deset godina nismo bili najuspješniji u Splitu. Kako igramo, nećemo ni dogodine...
Jakobušić: Deset godina nismo bili najuspješniji u Splitu. Kako igramo, nećemo ni dogodine...

Od igrača koji su nastupili u Jadranskom derbiju Leko može računati na golmana Sentića, na oba desna bočna Lovrencsicsa i Mikanovića, na Melnjaka na lijevom boku te Simića, Awaziema i Prpića kao stopera. I to je sve, bez ijedne rezerve... U veznom redu situacija je tek nešto bolja, za tri mjesta konkuriraju standardni Krovinović, potom Grgić i Kalik, kao i Fossati, Pukštas i Benrahou. Za preostala dva mjesta u napadu u konkurenciji su Livaja, Kalinić i Mlakar. Ukupno je to 16 igrača, naravno, ako se ne dogodi kakva nova bolest ili ozljeda, ili ako netko ne zaradi treći žuti karton, a za sada su s dva akumulirana u opasnosti Marko Livaja, Lukas Grgić, Dino Mikanović, Jan Mlakar i Stefan Simić.

Do kraja prijelaznog roka još je osam dana, neslužbeni izvori bliski klubu govore o još dva nova igrača, no bijeli dim nikako da se ukaže iznad Poljuda. Lekinu momčad u narednih mjesec dana očekuje gostovanje u Varaždinu, potom im na Poljud stiže Gorica, a onda slijede dva gostujuća derbija: prvenstveni u Maksimiru i Kup u Osijeku. U prva tri kola pokazalo se da ovako desetkovana momčad ne može odgovoriti zahtjevima koje pred nju postavlja trener i čelnici kluba te da im pod hitno treba "svježa krv". Na potezu su predsjednik Lukša Jakobušić i sportski direktor Mindaugas Nikoličius...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja