To je to što me zanima!

Červar: Igrali smo koliko treba; Cindrić? Puno je bolje no jučer

Koga bih želio? Ne bih o tome razmišljao, tamo nije čista situacija, može biti iznenađenja. Moramo se psihički pripremiti za to što nas očekuje, rekao je izbornik nakon pobjede nad Češkom
Vidi originalni članak

Zadovoljan sam, odmorili smo glavne igrače. Osnovni zadatak na utakmici je ispunjen, ovi mlađi su imali priliku igrati, nadmedati se. Držali smo cijelu utakmicu pod kontrolom osim što smo imali pad u jednom trenutku. Obrana je ključna, ali napad ne smije gubiti nepotrebno lopte, rekao je Lino Červar.

Hrvatska je nastavila stopostotan niz na Europskom prvenstvu i došla do šeste pobjede. Pala je Češka 22-21 s kombiniranom postavom golom Luke Stepančića u zadnjim sekundama.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Igrali smo koliko je trebalo, pokazali su se dečki, neki se baš istaknuli i mogu biti zadovoljan. Odmorili smo ključne igrače. Svi su važni u timu, i ovi koji su danas igrali mogu pomoći i utjecati na rezultat. Postigli smo ono što smo htjeli i mogu biti zadovoljan - dodao je Červar.

Glavne je igrače izbornik odmorio, s iznimkom Domagoja Duvnjaka koji je ušao u igru izvesti jedan sedmerac jer je Matej Hrstić ranije pogodio prečku iz penala.

KOMENTAR Ma može i s rezervama: Matej kao Šego, dajte penale Duletu

- Oni su preuzeli odgovornost da odigraju utakmicu do kraja. Probali smo čak i 6-0 obranu koju nismo puno igrali, igrali smo uglavnom 5-1. Isprobali smo igrače i za plitku obranu. Spustili smo protivnika na 21 gol, odigrali dobro i borbeno. Publika je zadovoljna, to nam je važna utakmica. Za dva dana nastupit ćemo kompletni i pokušati nastaviti niz - poručio je izbornik za RTL.

Dobitak je i Matej Ašanin, uhvatio je devet obrana i pokazao da se na njega može računati. Ali ne samo on.

- Dogodilo se upravo što sam htio. Živnuo je, dobio više samopouzdanja. Vidjeli smo i raspucanog Mamića u prvom poluvremenu, Brozović se snašao dobro u obrani, Marić je igrao duže... Pokušali smo razigrati igrače koji su manje igrali, da uđu u natjecateljski ritam i da poslije mogu pomoći timu.

LUKA ZABRINUO Cindrića boli list, ima distorziju zgloba: Upitan je za Španjolsku

Slijedi utakmica protiv Španjolske u srijedu (16 sati) za prvo mjesto u skupini i nominalno lakšeg protivnika u polufinalu u petak.

- Nismo pod pritiskom, ali želimo nastaviti niz. Igra je bitna, ona donosi rezultat. Španjolsku moramo dobro analizirati i pokušat ćemo dati sve od sebe da iz Beča idemo kao pobjednici. To bi bila dobra uvertira za polufinale. Koga bih želio? Ne bih o tome razmišljao, tamo nije čista situacija, može biti iznenađenja. Moramo se psihički pripremiti za to što nas očekuje - rekao je Lino i osvrnuo se na Marka Mamića koji se razigrao i zabio pet golova:

- Marko je velik potencijal, može još više. On je toga svjestan i ne dvojim da će dati obol, kao što ga već daje. Bitan je igrač u reprezentaciji.

Kakvo je stanje s Lukom Cindrićem?

- Puno je bolje nego što je bilo jučer. Trebao bi igrati protiv Španjolske - rekao je Červar o važnom adutu koji ima ozljedu lista i gležnja.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • iinvidico 20.01.2020.

    Treba pobijediti Spanjolsku i izbjeci Norvesku...

  • DambaTheBlackMamba 20.01.2020.

    Kamuflaža taktika starog lisca, čuvao ključne igrače isprobao one koji još nisu dobili minute. Iberi imaju danas također problem s bijelim rusima tako da će i oni morati dati sve od sebe da izvuku bodove a čim ih oni više iscrpe tim bolje za kauboje :)

  • 20.01.2020.

    Bravo za pobjedu....iako razočaran ovom utakmicom. Mi već slavimo zlato ali doslovce se uvijek ponavlja isti scenarij. Kakvo je to uopće razmišljanje profesionalaca...... mi smo u polufinalu i možemo i izgubit. Pa profesionalci su oni koji se bore od prve do poslijednje sekunde bez obzira protiv koga se igra. Slušam Lina u Time Out-u. Čuvajte loptu ako treba do Pasivne pa šutirajte. Čemu to nepotrebno dodavanje na sredini terena dok suci ne dignu ruku za Pasivnu igru i onda se šutira bez veze. To nas uvijek pokopa. Čim prije organizirat i ostvarit napad. Koliko puta smo vidjeli da nakon našeg napada ne prođe par sekundi i dobijemo gol....e tako igraju profesionalci. Znanje i volju imamo ali i tu balkansku lijenost u nama. I neka mi neko kaže kako nismo imali sreć,e i protiv današnjeg protivnika. Na jedvite jade. Nema opuštanja. Ako nisi spreman fizički za prvenstvo odradit, onda nemaš tamo šta ni radit. Uz svo poštovanje, Lino igra tu glavnu ulogu i mišljenja sam da bi ovako dobre dečke trebao vodit netko mlađi i sa drugačijim stavom. Ako čemo ovako igrat, ostat čemo tu u polufinalu na 4om mjestu i onda če Lino slavit i pričat kako smo postigli nevjerovatan uspjeh. tsu stvoreni za sam vrh a ne za zadovoljavanjem ulaska u polufinale. Treba ih samo znat vodit i motivirat,a ne pričat kako nema veze i ako izgubimo. U svim vijestima......Hrvatska odlična i protiv Češke..........Daleko je ovo odličnog.......Sami sebe tješimo. LINO.......IDI U MIROVINU I GLEDAJ IZ PUBLIKE..

Komentiraj...
Vidi sve komentare