Sport

Komentari 14

Červar: Igrali smo koliko treba; Cindrić? Puno je bolje no jučer

Červar: Igrali smo koliko treba; Cindrić? Puno je bolje no jučer

Koga bih želio? Ne bih o tome razmišljao, tamo nije čista situacija, može biti iznenađenja. Moramo se psihički pripremiti za to što nas očekuje, rekao je izbornik nakon pobjede nad Češkom

Zadovoljan sam, odmorili smo glavne igrače. Osnovni zadatak na utakmici je ispunjen, ovi mlađi su imali priliku igrati, nadmedati se. Držali smo cijelu utakmicu pod kontrolom osim što smo imali pad u jednom trenutku. Obrana je ključna, ali napad ne smije gubiti nepotrebno lopte, rekao je Lino Červar.

Hrvatska je nastavila stopostotan niz na Europskom prvenstvu i došla do šeste pobjede. Pala je Češka 22-21 s kombiniranom postavom golom Luke Stepančića u zadnjim sekundama.

- Igrali smo koliko je trebalo, pokazali su se dečki, neki se baš istaknuli i mogu biti zadovoljan. Odmorili smo ključne igrače. Svi su važni u timu, i ovi koji su danas igrali mogu pomoći i utjecati na rezultat. Postigli smo ono što smo htjeli i mogu biti zadovoljan - dodao je Červar.

Glavne je igrače izbornik odmorio, s iznimkom Domagoja Duvnjaka koji je ušao u igru izvesti jedan sedmerac jer je Matej Hrstić ranije pogodio prečku iz penala.

- Oni su preuzeli odgovornost da odigraju utakmicu do kraja. Probali smo čak i 6-0 obranu koju nismo puno igrali, igrali smo uglavnom 5-1. Isprobali smo igrače i za plitku obranu. Spustili smo protivnika na 21 gol, odigrali dobro i borbeno. Publika je zadovoljna, to nam je važna utakmica. Za dva dana nastupit ćemo kompletni i pokušati nastaviti niz - poručio je izbornik za RTL.

Dobitak je i Matej Ašanin, uhvatio je devet obrana i pokazao da se na njega može računati. Ali ne samo on.

- Dogodilo se upravo što sam htio. Živnuo je, dobio više samopouzdanja. Vidjeli smo i raspucanog Mamića u prvom poluvremenu, Brozović se snašao dobro u obrani, Marić je igrao duže... Pokušali smo razigrati igrače koji su manje igrali, da uđu u natjecateljski ritam i da poslije mogu pomoći timu.

Slijedi utakmica protiv Španjolske u srijedu (16 sati) za prvo mjesto u skupini i nominalno lakšeg protivnika u polufinalu u petak.

- Nismo pod pritiskom, ali želimo nastaviti niz. Igra je bitna, ona donosi rezultat. Španjolsku moramo dobro analizirati i pokušat ćemo dati sve od sebe da iz Beča idemo kao pobjednici. To bi bila dobra uvertira za polufinale. Koga bih želio? Ne bih o tome razmišljao, tamo nije čista situacija, može biti iznenađenja. Moramo se psihički pripremiti za to što nas očekuje - rekao je Lino i osvrnuo se na Marka Mamića koji se razigrao i zabio pet golova:

- Marko je velik potencijal, može još više. On je toga svjestan i ne dvojim da će dati obol, kao što ga već daje. Bitan je igrač u reprezentaciji.

Kakvo je stanje s Lukom Cindrićem?

- Puno je bolje nego što je bilo jučer. Trebao bi igrati protiv Španjolske - rekao je Červar o važnom adutu koji ima ozljedu lista i gležnja.

Najčitaniji članci