Obavijesti

Sport

Komentari 36

Ma može i s rezervama: Matej kao Šego, dajte penale Duletu

Ma može i s rezervama: Matej kao Šego, dajte penale Duletu
1

Bravo, Lino! Odmorili smo glavne igrače, imamo šest od šesti dobili smo Ašanina, koji je imao 11 obrana. Samo, dajte te sedmerce Duvnjaku, kapetan ih ne promašuje

VIDEO

Ašanin, Mandić, Mamić, Šarac, Hrstić, Matanović i Marić. To je sedmorka koju je protiv Češke izveo Lino Červar. Opravdano. jer u utakmici koja ne odlučuje apsolutno ni o čemu, nema smisla umarati najbolje igrače. Uostalom, probajte samo zamisliti što bi bilo da se, ne daj Bože, u utakmici protiv Češke ozljedio, primjerice, Domagoj Duvnjak.

Pokretanje videa...

05:02

Lino nije htio ništa riskirati, zna koliko je važno imati privilegij da uoči polufinala možete odmarati glavne igrače, dok se u drugoj skupini igra "na nož". Zna koliko je važno u borbi za zlato imati odmorne igrače. I zato, kapa dolje izborniku. 

Červar je ovdje napravio super posao. Ako ćemo iskreno, igra uopće nije bila loša. Nije bilo soliranja, igra je imala smisla, a Červarov potez s dva pivota pokazao se odličnim riješenjem. Odmorio je Mandića jer drugo krilo nemamo. I ne zaboravite, ovdje je rezultat bio manje važan, a igrali smo s rezervnim sastavom. A, između ostalog, na Europskom prvenstvu 2018. smo tu Češku s prvim sastavom pobijedili 28-27. 

Ovaj put pobijedili smo 22-21, a dobili smo ono što smo trebali. Razigranog Mamića, koji će nam itekako trebati. Pokazao je Mamić ono što svi znamo, da ima top u rukama i da ga Lino mora početi koristiti u napadu. Protiv Češke je zabio pet golova i bio je naš najbolji strijelac. 

Beč: Hrvatska i Češka susreli se u drugom krugu Europskog prvenstva u rukometu

Dobro, pokazala je i ova utakmica neke stvari. Matej Ašanin dobio je priliku od prve minute i za to vrijeme imao 11 obrana. Matej je vrlo pošten, dok su neki drugi golmani razmišljali i premišljali hoće li igrati za Hrvatsku, Matej nije dvojio. I zato mu svi moramo dati podršku. Jer, nikoga ne treba nagovarati niti moliti da igra za reprezentaciju. I dobro je što mu je Červar dao priliku da se razbrani jer za polufinale moramo imati dva odlična golmana. 

Graz: Hrvatska rukometna reprezentacija susrela se s Bjelorusijom u 2. kolu EP-a

I još nešto. Imao bi Matej vjerojatno i više obrana, no pola golova dobio je iz čistih zicera, kada golman ne može ništa. Ili, teško može nešto. Zakazala je obrana, no i njih razumijemo. Teško je ići u kost kad znate da utakmica ne odlučuje o ničemu i kad ne želite riskirati ozljedu. 

Jedino, ako ćemo tražiti neke loše sekvence, to su krila. Točnije, desno krilo. Zlatko Horvat nije ni približno na razini na kojoj je bio svih ovih godina, njegova zamjena Vlado Matanović imao je 50 posto šuta. Zabio je dva gola iz četiri pokušaja. Zapravo, Matanović uopće nije loše krilo, no mi cijelo prvenstvo igramo bez krila. Naša su krila zabila daleko najmanje golova na prvenstvu. 

Beč: Hrvatska i Češka susreli se u drugom krugu Europskog prvenstva u rukometu

I, naravno, sedmerci. Nakon Horvata, Cindrića, Karačića, danas je loptu uzeo Hrstić. Ali ni on nije zabio. Još malo pa više neće imati koga staviti.. Zapravo, ima - Duvnjaka. Dule je još u Đakovu pucao sedmerce i to je radio odlično. Uostalom, pucao ih je za reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. I na ovom Euru ima sto posto! Pucao je tri, zabio je tri. Rekli bi Dalmatinci, dajte dite materi. 

Bila je ovo utakmica koja nam je baš trebala. Treba malo odmoriti živce uoči polufinala, treba malo, kao što je rekao Lino, nacija odmoriti od apaurina, koje su nam priuštili protiv Njemačke. I imamo šest od šest. Za čistu peticu. Bilo je lijepo smireno gledati kako naša B momčad nastavlja tamo gdje je stala A. Odmorili su se igrači, odmorili smo i mi živce... Jer od danas, zaboravite na odmor. Sad slijedi stres, apaurini, nervoza... Jer, ako ste mislili da se do zlata dolazi do stresa, malo ste se zeznuli...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović