To je to što me zanima!

Cindra 'penicilin' za Španjolce: Dvaput uništio prvake Europe

PONOVITI MONTPELLIER Na prošlom Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, Luka Cindrić slomio je ‘furiju’ u četvrtfinalu i poslao je kući. U četvrtak (20.30 sati) opet će nam trebati takav Cindra...
Vidi originalni članak

Znali smo sve o Hrvatskoj, na sve smo se pripremili, osim na tog malog Cindrića. Uništio nas je, prolazio je kako je htio. Veličanstven je igrač.

Tako su govorili Španjolci u Montpellieru prije dvije godine.

U susret su ušli kao veliki favoriti, Hrvatima poslali poruku da polufinale zaborave... A kad ono - sve suprotno. Od 41. do 52. minute, kad se utakmica lomila, Cindrić im je zabio pet golova i ponosno najavio - Pariz, stižemo.

U četvrtak u 20.30 sati opet će nam trebati takav Cindrić, koji će bez straha krenuti na španjolske divove.

- Imam malih problema sa zadnjom ložom desne noge, ali nije ništa strašno. To je bio dogovor mene, liječnika i izbornika da ne riskiramo, no da je bilo gusto protiv Makedonaca, vjerojatno bih igrao - kazao je Cindrić i dodao:

- Vučem to već dugo, a tu sam osjetio bol nakon Islanda. Nadam se da ću biti zdrav za Španjolsku, zapravo siguran sam da ću igrati protiv Španjolaca.

A kad tako kaže Cindrić, onda mu moramo vjerovati. Jer da se njega pitalo, igrao bi i protiv Makedonije.

Nasreću, nije trebalo.

Španjolci ne spavaju mirno

U uvjerljivoj pobjedi protiv Bahreina (32-20), utakmici koja rezultatski 'kaubojima' nije bila bitna, Cindrić je ušao kako bi malo osjetio loptu. I vidio kakvo je stanje s ozljedom.

Odlična vijest za Hrvatsku, stanje je odlično, i loša za Španjolsku -  Cindra je spreman.

- Odlično se osjećam, sve je dobro prošlo. Pripreme za Španjolsku počinju već večeras i idemo po prvo mjesto. Ovo je sigurno najjača utakmica u grupi, još se tražimo u svemu. I da bude loš rezultat, ništa nije izgubljeno, idemo u drugi krug. No, idemo s pozitivom u taj susret i mislim da ih možemo pobijediti - rekao je Cindrić, zbog kojeg Španjolci ne spavaju mirno.

Jer Cindrića itekako dobro pamte. Sjetite se polufinala Lige prvaka 2017. Goropadna Barcelona čekala je “mali” Vardar, kojeg je predvodio Luka Cindrić. Dvije sekunde prije kraja Španjolci su uspjeli zaustaviti sve igrače, osim Cindrića. Skok, šut, gol. Bye, bye Barcelona. Tako jednostavno, a tako bolno za protivnike.

Sutra nam treba takav Cindrić, penicilin za Španjolce...

Idi na 24sata

Komentari 10

  • lavlje srce 68 17.01.2019.

    U utakmici Španjplske-Makedonije bilo je jako puno grešaka na obje strane a i puno bezglavog trčanja.Nesmijemo se upustiti u utrku sa njima.Brzi se ali ako bu tako puno griješili onda mi moramo pametno igrati.Golman im nije loš ali može ga se izbušiti.

  • jumanjii 17.01.2019.

    Sada ,S tom utakmicom protiv španjolske počinje pravo natjecanje. Sve ove utakmice prije su bili zagrijavanje. Nakon te utakmice možemo reći na kojem nivou hrvatska igra.

  • nijetebriga 16.01.2019.

    Snaga Spanjolaca se ne mjeri u vecerasnjoj utakmici sa Makedonijom...pile naopako... cuvali su se za nas sutra..Ako slomimo njihovu obranu i golmane mozemo ih dobiti, ako podje po zlu odigrat cemo nerjeseno... Eto toliko povjerenja imam u nase Vatrene Kauboje.. idemo decki i"polomit" se ako treba za to prvo mjesto..

Komentiraj...
Vidi sve komentare