To je to što me zanima!

Čovjek koji je srušio Dinamo: Zbog vremenske razlike kasnili mu papiri, rastura na krilu

Znam što želim napraviti kao nogometaš i uvjeren sam da ću to ovdje postići. Dolazak u Istru 1961 vidim kao priliku da napredujem, postanem bolji igrač i predstavim se europskom nogometu, rekao je Venezuelanac
Vidi originalni članak

Da je paklen igrač, pravi vražićak, pokazao je u utakmici 25. kola, u gostujućem porazu od Gorice (5-4). Istrin Venezuelanac Darwin Matheus (21) zabio je prvijenac za Puljane u spomenutoj utakmici. Lažnjakom je 'digao' iskusnog Ivana Tomečaka, ušao u sredinu pa desnom nogom pogodio suprotni kut.

POGLEDAJTE VIDEO: Ognjen Naglić o novoj upravi Dinama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na novi gol nije trebao dugo čekati. Poentirao je u zaostaloj utakmici 12. kola SuperSport HNL-a u prvoj minuti sudačke nadoknade. Istra je kod kuće iznenadila i pobijedila Dinamo (1-0). 

Majkić je ispucao loptu, Mišić glavom loše izbio loptu unazad do Matheusa koji je izvozao dojučerašnjeg suigrača Maura Perkovića i preko Livakovića pogodio pod prečku.

KOMENTAR Čačiću, je li ovo zaista moguće?! Mladi ni ne igraju, nižu se slabi rezultati, ima li sve ovo smisla? IZJAVE TRENERA Čačić: Plašim li se otkaza? Šimić prvo mora potpisati ugovor, a zašto se suci uče baš na Dinamu

Prema Transfermarktu, Matheus vrijedi 200.000 eura. Utakmica s Dinamom bila mu je prva za Istru od prve minute. Karijeru je počeo u prvoligašu Zamori. Ove zime došao je u Pulu iz MLS-a, iz Atlante. Tamo je proveo godinu i pol dana, ali uglavnom je nastupao za drugu momčad.

Bilo je problema s njegovom registracijom, zbog koje je propustio prvu utakmicu drugog dijela sezone, protiv Slavena. Iako je bio u klubu mjesec dana, nije mogao biti na vrijeme registriran jer je Hrvatski nogometni savez odredio 18. siječnja kao početak prijelaznog roka pa protokol registracije (certifikat Američkog nogometnog saveza) nije na vrijeme ispoštovan i zbog različite vremenske zone.

ISTRA - DINAMO 1-0 Šok na Aldo Drosini: Dinamo je izgubio i od Puljana pred sam kraj susreta, Istra je sad četvrta ZAHTJEV ZA ISPRAVKOM Hanžel opovrgava Brlekovića: Nije istina da nisam smio biti u Dinamovu izvršnom odboru

- Ovo je moj prvi dolazak u Europu i prvi utisci su odlični, sretan sam što sam ovdje i pokušat ću se što prije prilagoditi. Pričao sam po dolasku ukratko s trenerom o poziciji na kojoj volim igrati i rekao sam mu da je to" desetka", jer vjerujem da tu mogu dati najviše od sebe i najbolje se predstaviti - rekao je Matheus na predstavljanju...

- Znam što želim napraviti kao nogometaš i uvjeren sam da ću to ovdje postići. Dolazak u Istru 1961 vidim kao priliku da napredujem, postanem bolji igrač i predstavim se europskom nogometu. Cilj mi je postići konstantu u izvedbama na terenu, volim napadati dubinu te želim to raditi što češće i tako pomoći momčadi da u drugom dijelu sezone ostvari što bolje rezultate.

Kaže da se najbolje snalazi na poziciji iza napadača, ali nije loš ni na krilu... Matheus nije jedini Venezuelanac u HNL-u. Za Varaždin već nekoliko sezona igra Andris Herrera (26), također ofenzivac.

TKO ĆE IGRATI U OBRANI? Čačić nakon kiksa ima problema s ozljedama: Šibenik? Opustiš se i dopustiš početničke greške

Idi na 24sata

Komentari 20

  • ZG - KAJ 15.03.2023.

    Ruku na srce, Bockaj, Petkovic i Spikic nisu igraci za Dinamo...

  • ZG - KAJ 15.03.2023.

    Odlicna asistencija Misica...

  • cajger 15.03.2023.

    sad tek vidim kak je hajdukovcima već godinama

Komentiraj...
Vidi sve komentare