Obavijesti

Sport

Komentari 467

Šok na Aldo Drosini: Dinamo je izgubio i od Puljana pred sam kraj susreta, Istra je sad četvrta

Šok na Aldo Drosini: Dinamo je izgubio i od Puljana pred sam kraj susreta, Istra je sad četvrta
3

Odlično su se držali Puljani, a onda su nokautirali 'modre' pred sam kraj utakmice. Odlično je pogodio Matheus preko Livakovića i srušio vodeću momčad prvenstva

U odgođenom susretu 12. kola SuperSport HNL Istra 1961 je na stadionu Aldo Drosina pred 2.819 gledatelja pobijedila Dinamo sa 1-0 ostvarivši prvu pobjedu protiv "modrih" nakon gotovo devet godina. Gol  odluke zabio je Darwin Matheus u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Čačiću, je li ovo zaista moguće?! Mladi ni ne igraju, nižu se slabi rezultati, ima li sve ovo smisla?
Čačiću, je li ovo zaista moguće?! Mladi ni ne igraju, nižu se slabi rezultati, ima li sve ovo smisla?

Bila je to prva Istrina pobjeda protiv Dinama nakon svibnja 2014. godine, a s nova tri boda Puljani su skočili s osmog na četvrto mjesto. S druge strane Dinamo je upisao drugi poraz u nizu, te produžio niz bez pobjede na zadnja tri susreta. Utakmica se trebala igrati 8. listopada, no odgođena je zbog europskih obveza "modrih". Dinamu su tada slijedile dvije utakmice u Ligi prvaka protiv RB Salzburga, 5. i 11. listopada, a između njih gostovanje u Puli, pa je hrvatski prvak tražio odgodu.

Pokretanje videa...

Mirko Barišić o novoj upravi Dinama 00:40

Dinamo je već u šestoj minuti mogao do vodstva. Josip Mišić je sjajnom loptom gurnuo Luku Menala u "oči u oči" s Lovrom Majkićem, ali je igrač Dinama loše potkopao loptu. U istoj minuti bilo je opasno i pred vratima Dinama. Dominik Livaković je morao reagirati izvan kaznenog prostora nakon što Moharrami nije najbolje reagirao, a "jedinica" Vatrenih odnijela je loptu ispred Reda Boultama.

U 22. minuti Menalo je imao još jednu sjajnu priliku, ovoga puta njegov je udarac Majkić obranio. Lopta se odbila do Darija Špikića čiji je udarac išao ravno u Majkića. Najbolju priliku Istra je u prvom poluvremenu imala u 44. minuti kada je Monsef Bakrar odlično pucao sa 20-tak metara, ali je Livaković bio spreman.

Pula: Istra i Dinamo odigrali zaostali susret 12. kola SuperSport HNL-a

Na otvaranju drugog dijela ponovo je zaprijetio Menalo, pucao je s ruba kaznenog prostora, međutim Majkić je ponovno bio spreman. U nastavku susreta Dinamo je dominirao, ali bez nekih izraženih prilika, dok se domaćin prvenstveno koncentrirao na obrambene zadatke. Istra je prvi put zaprijetila u 79. minuti, Luka Marin je po lijevoj strani ušao u kazneni prostor i pucao prizemno, ali Livaković je istrčao i obranio njegov pokušaj.

Sudac Mateo Erceg debitirao na elitnoj razini

U 87. minuti domaćin je uspio svladati Livakovića nakon ubačaja iz prekida, ali je strijelac Zoran Josipović bio u zaleđu. Kada se već činilo kako će susret završiti bez golova, Istra je povela u prvoj minuti nadoknade. Majkić je ispucao loptu, Mišić glavom loše izbio loptu unazad do Matheusa koji je na krilu "okrenuo" Perkovića i preko Livakovića pogodio pod gredu za vodstvo domaćina.

Istra i Dinamo odigrali zaostali susret 12. kola SuperSport HNL-a

Dodajmo kako je utakmicu na Drosini sudio 27-godišnji Mateo Erceg, kojem je to bila premijera u HNL-u. Na ljestvici vodi Dinamo sa 56 bodova, Hajduk ima 47, Osijek 36, a Istra je sada četvrta sa 34 boda, koliko ima i Rijeka na petoj poziciji. Prvenstvo se nastavlja u petak susretom između Varaždina i Gorice. U subotu igraju Osijek - Šibenik, te Hajduk - Slaven Belupo, dok će u nedjelju snage odmjeriti Istra 1961 - Lokomotiva, te Dinamo - Rijeka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
12. KOLO HNL-a 17:00 , STADION ALDO DROSINA, PULA
Istra 1961
90'+1' Matheus
1 : 0
Dinamo
Sortiranje događaja
90'+4'

Otišao je i Livaković u šesnaesterac, ali nije uspio prebaciti Baturinam umalo su u kontru istrčali nogometaši Istre, ali na kraju je Marešić ispucao jednu 'protuavionsku'.

90'+1' GOL ISTRA 0-1

Pogodio je Matheus preko Livakovića, kakav šok na Aldo Drosini!

90'

Evo situacije na drugoj strani, sudarili su se Majkić i Špikić, a pridigao se krilni napadač Dinama.

87'

Zabila je Istra u 87. minuti, ali bio je korak u zaleđu pa od toga neće biti ništa.

84'

Prošao je Špikić po desnoj strani i ubacio, ali preletjelo je to sve u šesnaestercu. Bakrar više ne može nastaviti, pokušao ga je dići Livaković i za to dobio žuti karton, a umjesto njega ulazi Josipović.

Komentari 467