Obavijesti

Sport

Komentari 124

Čačić: Plašim li se otkaza? Šimić prvo mora potpisati ugovor, a zašto se suci uče baš na Dinamu

Čačić: Plašim li se otkaza? Šimić prvo mora potpisati ugovor, a zašto se suci uče baš na Dinamu
5

Dinamo je za sve nas Ferrari, ali ni Ferrari ne možete voziti po plaži. Znamo da Dinamu nije lagano igrati u Puli ili Šibeniku, ali nije ni nama, poručio je ponosni Gonzalo Garcia...

VIDEO

Dinamo je u ozbiljnim problemima, to više nije tajna. Ante Čačić sa svojim je nogometašima u zadnja tri kola (Osijek, Šibenik i Istra 1961) uzeo tek jedan jedini bod. S obzirom na kvalitetu, igrački roster i ambicije kluba - premalo. I nedostojno hrvatskog prvaka. Hajduk je sad na deset bodova zaostatka, ali s ovakvim Dinamom sve se čini otvoreno.

Pokretanje videa...

Mirko Barišić nakon skupštine 06:06

- Vidjeli smo 90 minuta u našim nastojanjima da izvučemo što više, nažalost skor je - poraz u zadnjoj minuti. Težili smo dobrom rezultatu, imali smo prilike koje nismo iskoristili. Istra je bila standardna, organizirana, nismo im dali puno prilika, ali moramo konstatirati nešto, teško nam je igrati po ovakvim podlogama - rekao je Ante Čačić, pa nastavio:

'Ne mogu biti zadovoljan'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Na ovakvim terenima nas čekaju momčadi koje vrebaju iz kontre, tako je bilo u Šibeniku, tako je i danas. Moramo se sad pripremiti za Rijeku, imali smo problema, Šutalo i Ivanušec su bili na klupi. Ne mogu biti zadovoljan, u tri utakmice smo uzeli samo jedan bod. Osijek je bila dobra utakmica, a danas smo iz jedne situacije ostali i bez tog jednog boda. Zaslužena pobjeda Istre, čestitam im.

Istra i Dinamo odigrali zaostali susret 12. kola SuperSport HNL-a

Što nedostaje vašoj momčadi?

- Fali nam realizacije, ali danas smo imali dobrih situacija. Kod kornera i prekida nam nedostaje nešto više, malo više odlučnosti i hrabrosti. Pogotovo na ovakvim terenima, teško se s loptom uvijek uštetati u gol. Bilo je htijenja, angažman je bio dobar, ali izvedba na kraju nije polučila bolji rezultat.

Opet ste napravili samo jednu izmjenu...

- Momčad je imala ritam, bili smo korektni. Pred kraj smo mogli nešto mijenjati, odustali smo od toga, tko sad može znati što bi bilo... Htjeli smo ubaciti još jednog napadača, ali smo ostali pri svom. Ljubičić u vezi? Teško ga je secirati nakon jedne utakmice u veznoj liniji, nema kontinuitet igranja u sredini, ali angažman je bio tu, nedostajala nam je malo bolja tehnička izvedba. Odradio je solidnih 90 minuta. Mi smo preozbiljni, igrači su svjesni da je sve u našim nogama, ali ovakve podloge u Šibeniku i danas ne pridonose dobroj prezentaciji.

Pula: Istra i Dinamo odigrali zaostali susret 12. kola SuperSport HNL-a

'Imam previše godina da se bojim otkaza'

Je li vaša momčad u krizi?

- Malo smo nervozni, ne ide nas gol, pa primamo svakakve golove. Da, u rezultatskoj smo krizi, osvojili smo jedan bod u tri utakmice. Imamo inicijativu, ali radimo velike greške, nedopustive. Tu se utakmica lomi. Realizacija nije na nivou.

Koliko vam fali Arijan Ademi?

- Momčad je navikla na Ademija, kapetan je tu 13 godina, ali moramo se naučiti na život bez njega. To nas sad čeka u budućnosti.

Kako komentirate mladog suca Ercega?

- Sudac? Ne volim komentirati suce, ali da se na Dinamu uče, to mi nije previše jasno.

Plašite li se otkaza i jeste li možda pričali već s Darijom Šimićem?

- Dario Šimić prvo mora potpisati ugovor, mora znati koje mu je dijapazon u klubu. posla. Rado ću razgovarati s njim. Bojim li se otkaza? Čega ću se bojati, imam previše godina, zna se čega se bojim u životu - završio je Čačić.  

Pula: Istra i Dinamo odigrali zaostali susret 12. kola SuperSport HNL-a

Gonzalo Garcia je odavao dojam sretnog čovjeka. Kako i ne bi bio kad je u Puli srušio Dinamo...

- Svakome je teško igrati u Puli, pogotovo ako smo dobro organizirani kao danas, Teško je napraviti četiri-pet kvalitetnih i brzih dodavanja, naravno da Dinamu ne odgovara igrati na terenima kao kod nas ili u Šibeniku. Slažem se, teren je loš, ali takav je bio i nama, iako je Dinamu bilo teže - rekao je Gonzalo Garcia, pa dodao:

- Dinamo je Ferrari. A ako si Ferrari i ne možeš igrati brzo, nije vam lako. Jednostavno, ne možete voziti Ferrari po plaži. OK, mi baš nismo Ferrari, ali i nama je teško igrati na ovakvom terenu. Ali smo navikli igrati na njemu. Fantastična pobjeda protiv najbolje momčadi u ligi. Puno smo patili, ali smo uspjeli zabiti sjajan gol. Lijepo je vidjeti da su svi sretni i na tribinama.

Gonzalo Garcia je pričao u dahu...

- Dinamo je imao dobrih šansi, Majkić je sve obranio, a pokazali smo i karakter. Ma Majkić je fantastičan golman, volim ga. Nije mu uvijek ugodno sudjelovati u stvaranju napada i danas je napravio jednu pogrešku, ali to je moja pogreška, ja ga ja tjeram da to radi. Europa? Ma to nije naša bitka, ali ako smo ovako dugo tu gdje jesmo, možda tu i pripadamo.

Kako ste vidjeli igru Maura Perkovića na lijevom boku?

- Trebat ću mu vremena da se navikne na novu momčad. Kod nas je više igrao stopera, ali on može igrati i lijevog beka. Ma može on igrati na obje pozicije, ovisno o tome što momčad od njega traži. OK, on neće biti jako ofenzivan bočni igrač, ali je jako odgovoran i discipliniran u fazi obrane, znamo koliko nam je značio, u Istri je odradio sjajnih godinu i pol - završio je Garcia

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram