To je to što me zanima!

Dallas uzvratio Clippersima, Dončić morao navijati s klupe: 'Bio sam frustriran 15 sekundi'

Nalet Clippersa odbili su u prvom redu Trey Burke i Seth Curry koji su, dok je Dončić sjedio na klupi do završnih pet minuta, zabili 17 od 20 koševa Mavsa koji su izjednačili seriju na 1-1
Vidi originalni članak

Nakon 23 sekunde zadnje četvrtine Luka Dončić morao je na klupu zbog petog prekršaja. Dallas je, doduše, imao 13 razlike, ali i veliki test pred sobom kako bez najboljeg igrača izdržati povratak Clippersa. Međutim, za većinu prvi favoriti za naslov ne da nisu zaprijetili, već nisu ni u jednom trenutku zadnje četvrtine spustili zaostatak iz dvoznamenkastog.

- Bio sam frustriran oko 15-ak sekundi - rekao je Dončić nakon prve pobjede u doigravanju u NBA karijeri.

Slovenac je u drugom poluvremenu odigrao tek devet minuta, odigrao bi i manje da nije nakon četvrtog prekršaja na početku drugog poluvremena prstom pokazao treneru da ne želi van, što je ovaj i prihvatio. No Mavericksi su svejedno dobili 127-114 i izjednačili seriju na 1-1.

IPAK DO POBJEDE Brooklyn ispustio pobjedu nad Torontom, Utah razbila Denver

- Fokusirao sam se na podršku suigračima. Učinili su sjajan posao. Meni je teško biti na klupi jer želim pomoći, no pobijedili smo. Ali tko zna, možda i ne bismo da nisam napravio taj prekršaj - zanimljivo je viđenje dao Slovenac koji je, nakon 42 koša u debiju u doigravanju, što tada nije bilo dovoljno za pobjedu, završio utakmicu s 28 koševa, osam skokova i sedam asistencija.

Nalet Clippersa odbili su u prvom redu Trey Burke i Seth Curry koji su, dok je Dončić sjedio na klupi do završnih pet minuta, zabili 17 od 20 koševa Mavsa. Ukupno je klupa Dallasa zabila 47, a ona Clippersa, inače najbolja u ligi, deset manje.

- Naša je širina ključ i šansa da pobjeđujemo - kazao je trener Mavsa Rick Carlisle.

Clippersima, oslabljenima za startnog playmakera Patricka Beverlyja (ozljeda lista), nije pomogla ni dobra večer Kawhija Leonarda koji se zaustavio na 35 koševa i 10 skokova, ali drugi član zvjezdanog para Clippersa Paul George odigrao je katastrofalno pogodivši tek šest lopti od 27. Ivica Zubac za 18 minuta ubacio je tri koša uz četiri skoka. Čitlučanin je šutnuo samo dvije lopte...

- Očekujemo tešku seriju, ali dobra je stvar što smo spremni na izazov - poručio je George.

Nitko, doduše, nije ni očekivao lagan posao za Clipperse, kao što bi se mogao pretvoriti za Boston koji ima 2-0 protiv Philadelphije. Celticsi su u drugoj utakmici, bez Gordona Haywarda kojeg neće biti mjesec dana, na pogon Jaysona Tatuma bili još uvjerljiviji nego dva dana prije (128-101). Tatum je brojao do 33, novog rekorda karijere u doigravanju nakon 32 koša prekjučer. Ali, rušit će ih još...

- Igram sa samopouzdanjem - rekla je prva violina Celticsa, dok ona 76ersa još ne gubi nadu.

- Duga je ovo serija - poručio je Joel Embiid čija su 34 koša otišla u vjetar.

NBA, doigravanje:

Dallas - LA Clippers 127-114
Boston - Philadelphia 128-101
Toronto - Brooklyn 104-99
Denver - Utah 105-124

Idi na 24sata

Komentari 4

  • potparol .at.fr 20.08.2020.

    On nije morao navijati s klupe ,odmarao se za trecu ...Clippersi su pali puno ranije .Sinoc ranije Utah poravnala na 1-1 :D Nisam puno vjerovao u povratak nakon onakvog gubitka prve utakmice i svih problema koji su zadesili Jazzere,ali nakon one blokade Goberta u zadnjem napadu prvog poluvremena kad je Jokica zajedno sa loptom zakucao za parket i vratio na fabricke postavke ...ona reakcija i izlijev emocija svih 5 igraca je pokazala da se ono sinoc ne moze izgubiti .Mitchell opet glavna faca...nakon prve utakmice Nuggetsi isli duplati pa cak i u nekim momentima sa tri igraca zaustavljati Donovana cime su ostavili prostor ostalima da se razigraju ,kad su to skontali vec je bilo kasno...vratili se na staro pa ih Mitchell u drugom djelu opet napunio i serija izjednacena. Puno optimisticnije se ceka treca utakmica ,pogotovo ako se zna da je Conley stigao u Camp(karentena trenutno) i da se cekaju rezultati testiranja ...kad prodje sve procedure i bude sve ok,konkurirat ce za prvu sljedecu utakmicu.

  • 20.08.2020.

    Mali Dončić je nevjerojatan... Tek mu je prva sezona, a već je među najboljima u NBA... Svaka čast...

Komentiraj...
Vidi sve komentare