To je to što me zanima!

Dečki, u ring! Babić se približio Hrgi na ljestvici, cijeli svijet sad čeka spektakularan meč Hrvata

Babić je debelo iznad ranga Hrgovićevih suparnika. Pa kad se već bori s Kartoziom, Molinom, Herediom, Tovarom..., zašto ne bi s Alenom? Motiv bi mu bio veći nego protiv tih stranih nedoraslih suparnika, a sasvim sigurno i zarada
Vidi originalni članak

Eto što ti je PR. Znate li koji hrvatski teškaš ima najbolji omjer u svijetu profesionalnog boksa? Petar Milas! Splićanin koji je pobijedio u svih 15 borbi. I ima tek 25 godina.

Idemo dalje: Tko su do nedjelje bila dvojica najbolje rangiranih hrvatskih teškaša? Filip Hrgović (28), koji je 32. s profi omjerom 11-0 i Milas, koji je bio 50.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ali mudri i srčani Alen Babić (29) napravio si je takvu reklamu prozivajući Hrgovića da je njihov meč postao ne samo najiščekivaniji okršaj dvojice naših boraca u povijesti hrvatskog boksa nego i strani promotori tu vide dobru priču. Priču koja se može prodati.

Iako je Babić do nedjelje bio 70. borac na listi, bio je deset puta poznatiji od Milasa. Ajde, nakon nedjeljne pobjede barem ga je i na toj BoxRecovoj ljestvici preskočio pa je sada Babić 47. teškaš svijeta, a Milas 51. Tyson Fury je prvi, Deontay Wilder drugi, Anthony Joshua treći, Aleksandar Povetkin četvrti, Oleksandr Usik peti...

Ni jedan naš borac nije bio majstor "trash talka". Ni Željko Mavrović, ni Stipe Drviš, ni Stjepan Božić, ni Mate Parlov, pa ni naše najveće borilačke legende Mirko Cro Cop Filipović i Branko Cikatić. Jednostavno to nisu imali u sebi.

Dok su u svijetu ogromnu lovu i slavu na račun jezičavosti stekli i šampioni poput Floyda Wayweathera, Roya Jonesa Jr., Princa Naseema Hameda, Ricarda Mayorge, a i karizma Mikea Tysona i Muhammada Alija bila bi barem malo manja da nisu bili takvi provokatori, atraktivnim izjavama palili atmosferu uoči i nakon borbi. Ili, ako hoćete tako, koliko bi samo više u karijeri zaradili Lennox Lewis ili braća Kličko da su uza sve boksačko znanje imali i takav karakter. Makar da su ga odglumili.

A Babić i Hrgović imaju i više od svih njih. Jer se poznaju, jako dobro. I doista se se ne vole, tu nema glume.

Pa zašto onda ne bi ušli u ring? Ne boji se ni jedan jer strah naposto nije u opisu radnog mjesta boksača. Babiću je borba s Hrgom velika želja, a Filip tom borbom može više izgubiti nego dobiti... baš kao i u svakoj drugoj svojoj borbi dok se uspinje prema vrhu.

- Nije on moj rang boraca - ponavlja Hrga.

Hm, točno, nije. Ali je isto tako debelo iznad ranga njegovih suparnika. Pa kad se već bori s Kartoziom, Molinom, Herediom, Tovarom..., zašto ne bi s Babićem? Motiv bi mu bio veći nego protiv tih stranih nedoraslih suparnika, a sasvim sigurno i zarada.

E, OVO SE OPASNO KUHA... Babić poludio na Hrgovića: J**i se! Ti si sramota! Razbit ću te!

Britanski Sky Sports tu je nanjušio priču i počeo "kuhati" hrvatsko rivalstvo, i Hrgović i Babić povjerili su im se koliko se ne vole i sve skupa pogurali do granica da su Britanci zainteresirani da organiziraju tu borbu. Moćni Eddie Hearn vodi Filipovu karijeru, Dillian Whyte Alenovu. A Britanija je najjače boksačko tržište u Europi, zbog dominacije Joshue i Furyja možda čak i u svijetu. Drugim riječima: tu je lova. I kad oni nanjuše priču, evo i zarade. Sigurno veće nego kad se naše vedete bore s Kartozijom i Kennedyjem...

Izgubiti, dakle, nemaju što. Pa, dečki, stisnite menadžere i dogovorite tu borbu! A tko bi pobijedio?

Hrgović ima razoran udarac i više iskustva na top razini, Babić je jurišnik koji može primiti puno udaraca.

HRVATI ZAPALILI OTOK Sky Sports donosi priču o Hrgi i Babiću: 'Savage želi meč? To je kao da odeš iz amatera u City'

- Čak i boksači za Alena kažu da je lud, ima tehniku, ali je ne želi koristiti nego voli da je samo akcija. Može puno udaraca i primiti i zadati - govorio je Hrvoje Sep dok je nakon snimke Babićeve pobjede na RTL-u krenula reklama u kojoj je Hrgović maneken.

Baš kao da izazivaju nikad iščekivaniji okršaj dvojice Hrvata...

Idi na 24sata

Komentari 46

  • 07.10.2020.

    Ni jedan ni drugi nisu za vrhunski box i vrijeme će to pokazat

  • japanokinezjapano 06.10.2020.

    Bilo bi povuci potegni. Babić ima sve osim visine i dužine ruku ali i Tajson je bio kratak pa kada ti utrči u klinč i počne mahati, ono šta te pogodi, gasi svjetlo. Babić bi mogao samo tako pobijediti, a tehnika protiv dugačkih ruku je siguran poraz.

  • 06.10.2020.

    47% misli da Babic ima sanse protiv Hrge hahahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare