Obavijesti

Sport

Komentari 87

Babić poludio na Hrgovića: J**i se! Ti si sramota! Razbit ću te!

Babić poludio na Hrgovića: J**i se! Ti si sramota! Razbit ću te!
9

Ja se borim sa stotim na rang listi, prošli suparnik mi je bio 61. A njegov je bio 680.! Hrgović je sramota! Treba zabraniti takve borbe, nokautirao je čovjeka koji je pet dana prije prihvatio borbu. Dali su mu nešto eura i nokautirao ga je. Kakav je to čovjek?!

VIDEO

Sukob (po)najboljih hrvatskih teškaša Filipa Hrgovića (28) i Alena Babića (29) otišao je već daleko od naših granica.

Obojica imaju utjecajne strane menadžere i promotore, Filipa vode Eddie Hearn i Kalle Sauerland, a Babića Dillian Whyte. Zato su i britanski mediji u svijet prenijeli sukob, svađe i netrpeljivost dvojice Hrvata.

Pokretanje videa...

Filip Hrgović tuče lutku 00:45

Obojica su trenirala kod Leonarda Pjetraja, Babić je često sparirao Hrgoviću, a prepucavanje je počelo davno. Filip je Alena nazvao običnim izbacivačem (jer je radio u noćnim klubovima), Babić mu je uzvratio da se bori s "letvama" i da je dobio dvoranu i sve uvjete "jede srebrnom žlicom" i cijelo ga vrijeme izaziva na meč.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No, ovaj su put otišli veliki korak dalje...

Zagreb: Filip Hrgović održao je pokazni trening i konferenciju za medije

Sky Sports uoči nedjeljne Babićeve borbe, u kojoj je pobijedio Irca Nialla Kennedyja prekidom u trećoj rundi, pustio je Alenu na mobitelu videoporuku Filipa Hrgovića, u kojoj mu je Hrga, između ostaloga, poručio:

- Ako ovako nastaviš, nećeš dobiti šansu ni razgovarati sa mnom!

Sky Sports donosi priču o Hrgi i Babiću: 'Savage želi meč? To je kao da odeš iz amatera u City'
Sky Sports donosi priču o Hrgi i Babiću: 'Savage želi meč? To je kao da odeš iz amatera u City'

Babić je pogledao poruku pa poludio:

- Pa imam priliku razgovarati s tobom sad. J**i se! Sj**at ću i tebe i tvoj tim! Sad bih razbio mobitel da je moj - govorio je pružajući pametni telefon natrag novinaru:

- Uzmi to i makni mi ga s očiju! Ma on je klasični nasilnik, ali s njima se bavim cijeli život. Dobit će on svoje - nije se zaustavljao Alen.

A onda je opet zaigrao na kartu Hrgovićevih suparnika:

- Ja se borim sa stotim na rang listi, prošli suparnik mi je bio 61. A njegov je bio 680.! Hrgović je sramota! Treba zabraniti takve borbe, nokautirao je čovjeka koji je pet dana prije prihvatio borbu. Dali su mu nešto eura i nokautirao ga je. Kakav je to čovjek?!

Alen je Irca poslao na spavanje! 'A vi kritičari, samo nastavite'
Alen je Irca poslao na spavanje! 'A vi kritičari, samo nastavite'

Iako je "trash talk" uobičajen u (borilačkim) sportovima, ni jedan slavniji hrvatski borac nije se ugledao na jezičave strane. Dok nije krenulo prepucavanje dvojice Hrvata.

Bilo kako bilo, mnogi će reći da su pretjerali, ali u boksačkom svijetu to im može samo pomoći. Nakon ovakvih epizoda, i Englezi bi mogli organizirati njihovu borbu i napraviti od nje spektakl.

Podsjetimo, Hrgović ima omjer 11-0 i po Boxrecu 32. je teškaš svijeta, ali čak šesti izazivač po IBF federaciji. Dok se Babić (5-0) tek probija u vrh i 70. je teškaš svijeta.

Čalić odlično parirao Buatsiju, a onda mu je Ganac razbio čeljust
Čalić odlično parirao Buatsiju, a onda mu je Ganac razbio čeljust

Kronologija sukoba Hrgovića i Babića:

Hrvatska je javnost doznala za njihove nesuglasice kad je Babić stao u zaštitu Marka Miluna i javno prozvao Hrgovića da odradi meč s hrvatskim prvakom i tek tada postane legitiman hrvatski kandidat za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. Uslijedili su odgovor na odgovor, a sukob se rasplamsao u posljednja dva mjeseca.

Babić u siječnju: Istina, izuzetan si sportaš, brutalna boksačina, top 10 u svijetu jesi! Al brate dosadio si Bogu i narodu svojim maltretiranjem! Dok si se ti šetao profi "kantama", (znam to jer i sam prolazim sličan put) Marko Milun je osvajao svako moguće i nemoguće natjecanje, od državne do svjetske medalje! Nitko to ne spominje? Pa evo ja se ne bojim nikoga, a kamoli tebe i ekipe koja podržava ovo maltretiranje mladih boksača. Pričamo o nekoj hrabrosti? Ti želiš da nakon državnog (moguća 4 meča u 4 dana) netko taj 5. dan boksa s tvojom veličinom? Gdje je tu hrabrost? Bojiš se da Milun ne ode na olimpijadu vec na prvom kvalifikacijskom turniru, pa i to sabotiraš? Znaju li ljudi što radiš hrvatskom boksu? Po tebi bi prvi od 2 kvalifikacijska turnira trebao ostao bez hrvatskog predstavnika u 91+? Zato što se bojiš da se netko ne bi kvalificirao! Nakon svih tvojih ucjena hrvatskom boksu prijatelju moj, imam novost za tebe, TI si kukavica!

Hrgović u veljači: Ma, on je običan redar, daleko od moje razine.

Babić u srpnju: Dolazio sam iz noćne smjene sparirati s Filipom. Samo sam se ja mogao nositi s njim. Kad god me zvao, bio sam mu na raspolaganju. Znao je dogovoriti sa mnom sparing u nedjelju u 12 popodne iako je znao da sam radio noćnu i lako je taj sparing mogao prebaciti u naprimjer 18 sati... Hrgović me konstantno napada u medijskim istupima, jeo je iz "14 srebrnih žlica", dobio je svoju dvoranu. On ima sve, ja nemam ništa, a čovjek me opet napada, onda znate da ima neki problem... Borba? Ma dajte mi ga odmah sutra. Nek' mi daju 50 eura, a Hrgoviću 50.000 eura za borbu. Dajte da ga razvalim, ušutkam i okačim tih 50 eura na zid. Zna Hrga dobro moje kvalitete, bio sam mu najopasniji sparing-partner, to će vam i on potvrditi. Dok je trenirao s Pijetrajem bio je puno bolji boksač, sad mi je sav nikakav. Boksao je u Dubaiju na strašnoj priredbi, a nakon meča daje izjave kao da mu se ne da živjeti... Pa daj malo, čovječe... Hrgović konstantno priča i piše gluposti, želi biti u centru pažnje, za sebe misli da je najbolji. Sjećate se kako je podcijenio Marka Miluna, kako je Hrgin otac govorio da nema potrebe da se Filip pojavljuje na državnom jer bi nokautirao sve ljude. Pa zašto onda nije došao pa da ga vidimo! Hrgović je bio već na Olimpijskim igrama, osvojio je medalju i što više hoće... U to vas uvjeravam, za godinu-dvije ću doći do borbe s njim pa da vidimo tko je bolji! Napravili bismo šou, jedino je problem što on ni engleski ne zna, a to je najvažnije danas u svijetu boksa. Ne bismo se mogli ni prepucavati preko stranih medija. Previše se on digao, a zna se kako takvi završavaju.

Hrgović ipak neće tako brzo do meča za titulu svjetskog prvaka
Hrgović ipak neće tako brzo do meča za titulu svjetskog prvaka

Babić u kolovozu: Hrgović me napadao i vrijeđao nekoliko puta, a ja to ne zaboravljam. Bili smo se vidjeli u restoranu prije par mjeseci. Pitao me tada što se to piše u medijima. Pitao sam ga što želi, a on me pitao zašto govorim o njemu. Rekao sam da mogu govoriti što želim i da ne može ništa protiv toga. On mi je tada rekao da sam 1500. boksač svijeta. Sada sam Top 60, što sad? Mogu li ga sad dobiti?

Hrgović u rujnu: Alen se prije svega mora naučiti ponašati. Nije realno da ikad dođe do borbe sa mnom. Za početak, promašio je kategoriju, za teškaša je premali, nikakav, a ni tehnički nije na mom nivou. Do naše borbe vjerojatno nikad neće doći.

Babić u rujnu (uoči Filipove borbe s Kartozijom): Molimo se za El Animala. Opasni su ovi s pola zvjezdice...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu