To je to što me zanima!

'Deschamps eksperimentira, a Hrvati imaju Modrića i publiku'

Deschamps ne mijenja sustav 4-4-2, Giroud će na klupu, a umjesto njega za sastav konkuriraju Ben Yedder i Martial. Francuzi se boje genijalca Modrića i vesele što će igrati pred 7 tisuća navijača
Vidi originalni članak

Ako ćemo pošteno, tradicija Francuzima govori kako prije meča s Hrvatskom nemaju razloga za brigu. Neovisno o sportu, čak. S njima smo uvijek tu negdje, ali na kraju balade uglavnom gledamo francusko veselje.

Ali... Njihovi mediji puni su znakova upozorenja prije istrčavanja Mbappéa i ekipe na maksimirski travnjak. U finalu SP-a 2018. i prije mjesec dana u 2. kolu Lige nacije utrpali su nam po četiri komada no itekako su svjesni da su tim raspletima kumovali i suci (u Moskvi) i sreća (u Parizu).

POGLEDAJTE VIDEO: Priprema naših za derbi s Francuskom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pa i najtiražniji L'Equipe, i izbornik Deschamps, i kapetan Lloris i svi redom ističu kako sučeljavanje s Hrvatskom nosi bezbroj opasnosti.

- Do kraja ove godine Deschamps će eksperimentirati sa sastavom i sustavom, tražiti odgovore na neke nove ideje koje želi isprobati kao dodatna oružja za Euro 2021. Od ožujka se ide na uigravanje. Sad je na rasporedu kemijanje - pišu kolege iz L'Equipea pa odlomak niže ipak podcrtavaju kako se temeljna 4-4-2 formacija neće mijenjati.

- Realno je očekivati eksperiment sa Giroudom na klupi, a Ben Yedderom ili Martialom u napadu. Mbappé je, naravno, nedodirljiv, a velika je želja u formu i dobro raspoloženje vratiti Griezmanna kojem je prelazak iz Atletica u Barcelonu bio jedan od lošijih poteza u karijeri - kažu galski mediji.

NIKOLA VLAŠIĆ: 'Bili smo bolji u finalu SP-a, sad idemo i pobijediti tu Francusku!'

Ono na što se posebno upozorava je jedna sigurna promjena u sastavu Vatrenih u odnosu na nedavni pariški meč istih protivnika:

- To što u Hrvatskoj na tribinama može biti 7 tisuća navijača u odnosu na samo tisuću koliko je dozvoljeno kod nas, to je čak i dobro za obje momčadi, da osjete nogometnu atmosferu. Ali 8. rujna na Stade de Franceu imali smo jednu veliku opasnost manje za nas: nije igrao Luka Modrić. S njim su Hrvati jači tehnički, psihički, taktički... Na svaki zamislivi način. Zlatna lopta kao protivnički adut, to nam je veliki problem više.

Ističe se da je ovo zapravo kroz protekla dva i pol desetljeća postalo jedno od većih rivalstava svjetskog nogometa:

- Velika utakmica, s Hrvatima je uvijek tako. A može poslužiti i kao svojevrsna rehabilitacija za Griezmanna jer svi u momčadi naglašavaju kako će mu pomoći da vrati formu i samopouzdanje na svojoj najdražoj poziciji, napadača s slobodom kretanja oko klasične špice.

Francuzi... Uvijek puni opreza i hvale na naš račun prije utakmice, a uglavnom puni pobjedničke radosti nakon utakmice. 'Ajmo to okrenuti. Jer Francuska nam je - 'dužna k'o Grčka'.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • 14.10.2020.

    Nema straha danas,sve bu ok...

  • HatersGonnaHate 14.10.2020.

    Hebiga, Best of Africa ima širok kadar pa mogu "eksperimentirati", mjenjaju odličnog igrača za odličnog igrača u postavi dok mi ne možemo 2 godine naći desnog beka

  • 14.10.2020.

    Kakva crna publika? I ti Francuzi svašta konzumiraju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare