Obavijesti

Sport

Komentari 25

'Deschamps eksperimentira, a Hrvati imaju Modrića i publiku'

'Deschamps eksperimentira, a Hrvati imaju Modrića i publiku'
3

Deschamps ne mijenja sustav 4-4-2, Giroud će na klupu, a umjesto njega za sastav konkuriraju Ben Yedder i Martial. Francuzi se boje genijalca Modrića i vesele što će igrati pred 7 tisuća navijača

VIDEO

Ako ćemo pošteno, tradicija Francuzima govori kako prije meča s Hrvatskom nemaju razloga za brigu. Neovisno o sportu, čak. S njima smo uvijek tu negdje, ali na kraju balade uglavnom gledamo francusko veselje.

Ali... Njihovi mediji puni su znakova upozorenja prije istrčavanja Mbappéa i ekipe na maksimirski travnjak. U finalu SP-a 2018. i prije mjesec dana u 2. kolu Lige nacije utrpali su nam po četiri komada no itekako su svjesni da su tim raspletima kumovali i suci (u Moskvi) i sreća (u Parizu).

POGLEDAJTE VIDEO: Priprema naših za derbi s Francuskom

Pokretanje videa...

Trening 'vatrenih' uoči Francuza 01:35

Pa i najtiražniji L'Equipe, i izbornik Deschamps, i kapetan Lloris i svi redom ističu kako sučeljavanje s Hrvatskom nosi bezbroj opasnosti.

- Do kraja ove godine Deschamps će eksperimentirati sa sastavom i sustavom, tražiti odgovore na neke nove ideje koje želi isprobati kao dodatna oružja za Euro 2021. Od ožujka se ide na uigravanje. Sad je na rasporedu kemijanje - pišu kolege iz L'Equipea pa odlomak niže ipak podcrtavaju kako se temeljna 4-4-2 formacija neće mijenjati.

France v Albania - EURO 2016 - Group A

- Realno je očekivati eksperiment sa Giroudom na klupi, a Ben Yedderom ili Martialom u napadu. Mbappé je, naravno, nedodirljiv, a velika je želja u formu i dobro raspoloženje vratiti Griezmanna kojem je prelazak iz Atletica u Barcelonu bio jedan od lošijih poteza u karijeri - kažu galski mediji.

'Bili smo bolji u finalu SP-a, sad idemo i pobijediti tu Francusku!'
'Bili smo bolji u finalu SP-a, sad idemo i pobijediti tu Francusku!'

Ono na što se posebno upozorava je jedna sigurna promjena u sastavu Vatrenih u odnosu na nedavni pariški meč istih protivnika:

- To što u Hrvatskoj na tribinama može biti 7 tisuća navijača u odnosu na samo tisuću koliko je dozvoljeno kod nas, to je čak i dobro za obje momčadi, da osjete nogometnu atmosferu. Ali 8. rujna na Stade de Franceu imali smo jednu veliku opasnost manje za nas: nije igrao Luka Modrić. S njim su Hrvati jači tehnički, psihički, taktički... Na svaki zamislivi način. Zlatna lopta kao protivnički adut, to nam je veliki problem više.

World Cup - Final - France v Croatia

Ističe se da je ovo zapravo kroz protekla dva i pol desetljeća postalo jedno od većih rivalstava svjetskog nogometa:

- Velika utakmica, s Hrvatima je uvijek tako. A može poslužiti i kao svojevrsna rehabilitacija za Griezmanna jer svi u momčadi naglašavaju kako će mu pomoći da vrati formu i samopouzdanje na svojoj najdražoj poziciji, napadača s slobodom kretanja oko klasične špice.

Francuzi... Uvijek puni opreza i hvale na naš račun prije utakmice, a uglavnom puni pobjedničke radosti nakon utakmice. 'Ajmo to okrenuti. Jer Francuska nam je - 'dužna k'o Grčka'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija