To je to što me zanima!

Ovo je umorna i iscrpljena Dina. Nakon čudesnog pothvata zaspala je u majčinom naručju

Jedna meni draga osoba kaže: 'Dina, ti si luda i to je to, ali to je skroz u redu'. Pa vjerojatno i nije daleko od istine, jer ta ludost mi je omogućila da postanem 23. osoba u svijetu koja je isplivala Ocean 7, kaže Dina
Vidi originalni članak

Plivala je 11 sati uz visoke valove i temperaturu oceana oko 16 stupnjeva Celzijevih i u cilj ušla iscrpljena, ali presretna. Hrvatska daljinska plivačica Dina Levačić preplivala je 23 kilometra širok Cookov prolaz na Novom Zelandu, čime je postala 23. osoba u svijetu i prva iz Hrvatske koja je preplivala svih sedam velikih svjetskih maratona, koji se nazivaju Oceanovih sedam.

'PONOSNA DO NEBA' Pogledajte lice Dine Levačić nakon 11 sati plivanja u oceanu

I najmlađa ikad. Proslavila je 27. rođendan 14. ožujka, a o svemu je sad i sama progovorila na društvenim mrežama.

"23 godine plivanja, 23 km Cookovog prolaza i 23. osoba koja je isplivala Ocean 7. To sam JA. Nakon 6 godina i nepunih 200 preplivanih kilometara moja Ocean 7 avantura privela se kraju.

 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kada sam 2015. počela razmišljati o La Manche, nisam ni mogla sanjati da ću biti tu gdje jesam. Avanture koje sam doživjela i ljudi koje sam upoznala ostavili su na meni neizbrisiv trag. Na ovom putu nadišla sam prepreke i izazove koji su se u nekom trenutku činili nepokorivi. Pomaknula sam svoje granice nebrojeno puta i ponekad iznenadila i samu sebe.

Postala 23. osoba na svijetu koja je isplivala Ocean 7

Ocean 7 je plivački izazov samo na papiru, ali on je puno više od toga. To je avantura koja mijenja životnu perspektivu, stvara nova neraskidiva prijateljstva i daje neopisivu životnu snagu. Jedna meni draga osoba kaže: 'Dina, ti si luda i to je to, ali to je skroz u redu.'

Pa vjerojatno i nije daleko od istine, jer ta ludost mi je omogućila da postanem 23. osoba u svijetu koja je isplivala Ocean 7, te će uz moje ime sa ponosom vijoriti hrvatska zastava", napisala je Dina.

UŠLA U POVIJEST Hrvatica preplivala Oceanovih sedam: Za ovo sam trenirala 23 godine. Sad ću ugasiti svjećice

Iz skupine Velikih sedam plivačkih maratona, ona je prije Cookova prolaza preplivala prolaz Catalina u Kaliforniji, kanal La Manche u Europi, prolaz Moloka'i na Havajima, Tsugaru u Japanu, Gibraltarska vrata i Sjeverni kanal između Sjeverne Irske i Škotske. Inače, prva osoba koja je preplivala svih sedam prolaza bio je Stephen Redmond 2012. godine, a zadnja kojoj je to uspjelo bio je Adrian Sarchet u veljači 2020. A sad je tu i naša Dina. Svaka čast!

Idi na 24sata

Komentari 20

  • magicmushrooms 18.03.2023.

    Po komentarima se vidi koji su hrvati debili!!!!

  • Gunersss_ 18.03.2023.

    moze li mi tko reci sta ona postigne tak kad se baci u more i leluja po njemu par sati???ne sprdam se nego me zanima.Jel dobije neku medalju za to,jel se takmici s nekim za neki rekord??? ako je nesta navedeno onda ok.Ako nije,onda joj je sirotoj stvarno dosadno u zivotu,al bas jako

  • June67 18.03.2023.

    Ne razumijem negativne komentare, ko plaća, ko daje novac, ko je sponzor, ko je tjera?. Da u toliko volje i odricanja ne vide ono pozitivno, šta bi trebali vidjeti, nego traže nešto di bi kritizirali! E pa u tome i je stvar, nekome se to sviđa a nekome ne, a Dina radi ono što se njoj sviđa i za to joj skidam kapu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare