Obavijesti

Sport

Komentari 20

Ovo je umorna i iscrpljena Dina. Nakon čudesnog pothvata zaspala je u majčinom naručju

Ovo je umorna i iscrpljena Dina. Nakon čudesnog pothvata zaspala je u majčinom naručju

Jedna meni draga osoba kaže: 'Dina, ti si luda i to je to, ali to je skroz u redu'. Pa vjerojatno i nije daleko od istine, jer ta ludost mi je omogućila da postanem 23. osoba u svijetu koja je isplivala Ocean 7, kaže Dina

VIDEO

Plivala je 11 sati uz visoke valove i temperaturu oceana oko 16 stupnjeva Celzijevih i u cilj ušla iscrpljena, ali presretna. Hrvatska daljinska plivačica Dina Levačić preplivala je 23 kilometra širok Cookov prolaz na Novom Zelandu, čime je postala 23. osoba u svijetu i prva iz Hrvatske koja je preplivala svih sedam velikih svjetskih maratona, koji se nazivaju Oceanovih sedam.

Pogledajte lice Dine Levačić nakon 11 sati plivanja u oceanu
Pogledajte lice Dine Levačić nakon 11 sati plivanja u oceanu

I najmlađa ikad. Proslavila je 27. rođendan 14. ožujka, a o svemu je sad i sama progovorila na društvenim mrežama.

"23 godine plivanja, 23 km Cookovog prolaza i 23. osoba koja je isplivala Ocean 7. To sam JA. Nakon 6 godina i nepunih 200 preplivanih kilometara moja Ocean 7 avantura privela se kraju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 

Pokretanje videa...

Dina Levačić preplivala sedam tjesnaca 00:53

Kada sam 2015. počela razmišljati o La Manche, nisam ni mogla sanjati da ću biti tu gdje jesam. Avanture koje sam doživjela i ljudi koje sam upoznala ostavili su na meni neizbrisiv trag. Na ovom putu nadišla sam prepreke i izazove koji su se u nekom trenutku činili nepokorivi. Pomaknula sam svoje granice nebrojeno puta i ponekad iznenadila i samu sebe.

Postala 23. osoba na svijetu koja je isplivala Ocean 7

Ocean 7 je plivački izazov samo na papiru, ali on je puno više od toga. To je avantura koja mijenja životnu perspektivu, stvara nova neraskidiva prijateljstva i daje neopisivu životnu snagu. Jedna meni draga osoba kaže: 'Dina, ti si luda i to je to, ali to je skroz u redu.'

Split: Trening hrvatske daljinske plivačice Dine Levačić za vrijeme koronavirusa

Pa vjerojatno i nije daleko od istine, jer ta ludost mi je omogućila da postanem 23. osoba u svijetu koja je isplivala Ocean 7, te će uz moje ime sa ponosom vijoriti hrvatska zastava", napisala je Dina.

Hrvatica preplivala Oceanovih sedam: Za ovo sam trenirala 23 godine. Sad ću ugasiti svjećice
Hrvatica preplivala Oceanovih sedam: Za ovo sam trenirala 23 godine. Sad ću ugasiti svjećice

Iz skupine Velikih sedam plivačkih maratona, ona je prije Cookova prolaza preplivala prolaz Catalina u Kaliforniji, kanal La Manche u Europi, prolaz Moloka'i na Havajima, Tsugaru u Japanu, Gibraltarska vrata i Sjeverni kanal između Sjeverne Irske i Škotske. Inače, prva osoba koja je preplivala svih sedam prolaza bio je Stephen Redmond 2012. godine, a zadnja kojoj je to uspjelo bio je Adrian Sarchet u veljači 2020. A sad je tu i naša Dina. Svaka čast!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu